Milatović - Labib: Pohvaljena uloga Crne Gore kao faktora stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Labib je, kako se navodi, u susret belgijskom predsjedavanju EU, prenijela podršku Belgije nastojanjima da Crna Gora bude prva naredna članica EU

6959 pregleda 4 komentar(a)
Labib i Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Labib i Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je ministarku vanjskih poslova Belgije Hadžu Labib i zahvalio na dosadašnjoj političkoj podršci Belgije evropskim integracijama Crne Gore, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

"Takođe, predsjednik je izrazio očekivanje da će politika proširenja Evropske unije biti u fokusu predsjedavanja Belgije tokom prve polovine naredne godine. Ukazao je na odličnu saradnju i snažno savezništvo dvije zemlje u okviru NATO-a i podsjetio na jedan od vanjskopolitičkih prioriteta, a to je dalje jačanje kredibiliteta Crne Gore kao članice", navodi se u saopštenju.

Labib je, kako se navodi, u susret belgijskom predsjedavanju EU, prenijela podršku Belgije nastojanjima da Crna Gora bude prva naredna članica EU.

Labib je pohvalila ulogu Crne Gore "kao faktora stabilnosti na Zapadnom Balkanu i napore predsjednika u cilju jačanja saradnje sa državama našeg regiona".

"Milatović je izrazio zadovoljstvo povodom odličnih bilateralnih odnosa i saradnje sa Belgijom, podsjetivši i na svoju posjetu toj zemlji i razgovore sa premijerom De Kroom. Istovremeno, ukazao je na interes Crne Gore da se ekonomski odnosi intenziviraju kroz povećanje belgijskih investicija", piše u saopštenju.

"Predsjednik Crne Gore poželio je Belgiji uspješno predsjedavanje Savjetom EU uz uvjerenje da će, vođena iskustvom, obezbijediti kontinuitet agende Unije i saradnje među državama članicama u ovim zahtjevnim vremenima na međunarodnoj političkoj sceni", zaključuje se.

Bonus video: