DPS: DF da vrati mandate građanima Budve, vladajuća većina više ne postoji

"Kako bi se spriječila dalja devastacija i propadanje Budve pozivamo odbornike DF-a da ne bježe od onoga što je realnost. Vratite mandate građanima, ne možete pobjeći od izbora"

2655 pregleda 13 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Očigledno da je misija Andrije Mandića o pronalasku kompromisnog rješenja među posvađanim frakcijama budvanskog Demokratskog fronta bila neuspješna, pa je sad svima jasno da vladajuća većina u Budvi više ne postoji i da je jedino razumno i pošteno raspustiti Skupštinu i mandate vratiti građanima, saopštio je Opštinski odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Budva.

Sjednica lokalnog parlamenta u Budvi sinoć nije nastavljena, nakon što je vladajući nekadašnji Demokratski front zatražio odlaganje, pošto se u skupštinskoj sali nisu pojavila tri njihovih odbornika.

"Nedostatak kvoruma za nastavak održavanja sjednice Skupštine opštine Budva, nepostojanje skupštinske većine, kao i nemogućnost da se unutar Demokratskog fronta postigne dogovor o izboru potpredsjednika Opštine, dokaz su potpuno blokade i nefunkcionalnosti lokalne vlasti", dodaje budvanski DPS u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da agonija u kojoj su se našli Budva i njeni građani traje od hapšenja predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, kako navode, optuženog za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

"Kako bi se spriječila dalja devastacija i propadanje Budve pozivamo odbornike DF-a da ne bježe od onoga što je realnost. Vratite mandate građanima, ne možete pobjeći od izbora, jer je to nužnost ne bi li se formirala nova vlast koja će na odgovaran način dalje upravljati gradom. Naravno, bez vas", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: