Vučurović: Izjava ASK očajnički pokušaj ostataka DPS-a da miniraju popis, na nama je da oslobodimo tu instituciju

"Nije dobro da tri godine nakon promjena, Agencijom za sprečavanje korupcije rukovodi kadar DPS-a, organizacije čiji je nekadašnji vrh u najbližim odnosima sa organizovanim kriminalom"

5615 pregleda 15 komentar(a)
Vučurović, Foto: Boris Pejović
Vučurović, Foto: Boris Pejović

Izjava Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da su i članovi popisnih komisija javni funkcioneri očajnički je pokušaj ostataka Demokratske partije socijalista (DPS) u institucijama da minira popis stanovništva, poručio je Jovan Vučurović, poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

ASK je juče saopštio i da su članovi popisnih komisija kao javni funkcioneri u obavezi da dostavljaju izvještaje o prihodima i imovini.

"Sve to je i očajnički potez da, gdje god su u prilici, vrše opstrukciju i usporavaju i neke druge procese. Ta ideja svakako neće proći i biće zaustavljena i popis će početi 30. novembra", dodao je Vučurović u saopštenju NSD.

Kaže i da kada su govorili o demontaži bivšeg režima da se upravo odnosilo na kadrove koji su prepoznati, kako navodi, kao poslušnici jedne stranke i politike koja je promovisala korupciju.

"I zaista, nije dobro da tri godine nakon promjena, Agencijom za sprečavanje korupcije rukovodi kadar DPS-a, organizacije čiji je nekadašnji vrh u najbližim odnosima sa organizovanim kriminalom. I zato nije čudno da ti koji su na funkcijama još iz vremena bivšeg režima pokušavaju da naprave opstrukciju kad god im se ukaže prilika", kaže on.

Prošli saziv parlamenta, dodaje Vučurović, zbog niza opravdanih i neopravdanih razloga, nije uspio da ostvari promjene u vrhu ASK.

"Zato je na nama sada da ovu instituciju oslobodimo onih koji su bili samo jedna od poluga bivšeg režima i koji nisu prstom mrdnuli da istraže korupciju Mila Đukanovića, nekadašnjih vodećih ljudi iz sudstva, tužilaštva, i drugih lica koja su odrađivala sumnjive poslove za bivši režim. Postoje još neke institucije u kojima su još uvijek instalirane osobe bliske DPS i neophodno je što prije izvršiti potrebne reforme", zaključio je Vučurović.

Bonus video: