Konatar sa Milerom: URA će uraditi sve da Crna Gora bude prva naredna članica EU

"URA je spremna za sprovođenje najzahtjevnijih reformi što smo i pokazali predvodeći borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao najtežeg zadatka koji se postavio pred Crnu Goru"

2885 pregleda 10 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: GP URA
Sa sastanka, Foto: GP URA

Ključni politički cilj Građanskog pokreta URA je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji, i kao partija ćemo uraditi sve da naša zemlja bude prva naredna članica EU, rekao je poslanik GP URA Miloš Konatar u razgovoru sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Evropske komisije Majklom Milerom, saopšteno je iz te partije.

Konatar je kazao je "da će URA podržavati evropski put Crne Gore nezavisno od toga da li je na vlasti ili u opoziciji".

"URA je spremna za sprovođenje najzahtjevnijih reformi što smo i pokazali predvodeći borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao najtežeg zadatka koji se postavio pred Crnu Goru", dodao je on.

"Miler i Konatar su izrazili zadovoljstvo zbog kompletiranja i izbora sedmog sudije Ustavnog suda gospodina Faruka Resulbegovića. Saglasili su se da je ovo značajan korak naprijed, koji je neophodno ispratiti i sa izborom VDT-a i nedostajućih članova Sudskog savjeta", navodi se u saopštenju.

"Miler je rekao da je Evropska unija spremna da pruži značajnu političku, finansijsku i ekspertsku podršku u cilju bržeg napretka u sprovođenju ključnih reformi u Crnoj Gori povezanih sa EU, sa posebnim naglaskom na ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava 23 i 24", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: