Đeljošaj - Felten: Vlada kredibilan partner u procesima reforme i integracije u veliku evropsku porodicu

“Vjerujemo da će i to, između ostalog, doprinijeti jačanju povjerenja investitora, posebno onih iz Njemačke. Crna Gora ima mnogo potencijala za razvoj infrastrukture, turizma i energetike. Naša država je garant pouzdanog biznis ambijenta za sve zainteresovane za ulaganje”

2874 pregleda 0 komentar(a)
Felten i Đeljošaj, Foto: Vlada Crne Gore
Felten i Đeljošaj, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se sa ambasadorom Njemačke, Peterom Feltenom, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se navodi u saopštenju, Felten je uputio čestitke Đeljošaju za izbor i "poželio potpredsjedniku mnogo uspjeha tokom realizacie važnih projekata".

Đeljošaj je istakao da je 44. Vlada Crne Gore prozapadna i kao takva "kredibilan partner u procesima reforme i integracije u veliku evropsku porodicu".

“Vjerujemo da će i to, između ostalog, doprinijeti jačanju povjerenja investitora, posebno onih iz Njemačke. Crna Gora ima mnogo potencijala za razvoj infrastrukture, turizma i energetike. Naša država je garant pouzdanog biznis ambijenta za sve zainteresovane za ulaganje”, naglasio je Đeljošaj.

"Ambasador Felten izrazio je podršku Vladi Crne Gore na planu evropske integracije, razvoj ekonomije i zelene energetike. Posebno je istakao želju da se uvećava broj njemačkih investitora u Crnoj Gori. Na kraju susreta sagovornici su istakli dobre odnose Crne Gore i Njemačke, te dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: