Ivanović - Paniklova: Ostvarivanje ciljeva održivog razvoja i evropska integracija komplementarni procesi

"UNDP je važan i dugogodišnji partner Crne Gore u reformama i realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, a podrška koju pruža sveukupnom društvenom napretku, sprovođenju ključnih nacionalnih politika i ispunjavanju ciljeva održivog razvoja od vitalnog je značaja“

3046 pregleda 1 komentar(a)
Ivanović i Paniklova, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ivanović i Paniklova, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"UNDP je važan i dugogodišnji partner Crne Gore u reformama i realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, a podrška koju pruža sveukupnom društvenom napretku, sprovođenju ključnih nacionalnih politika i ispunjavanju ciljeva održivog razvoja od vitalnog je značaja“, ocijenio je Ivanović.

Kako se navodi u saopštenj, on se zahvalio "na doprinosu UNDP-a sprovođenju reformskih i strateški važnih politika, koje istovremeno doprinose ispunjavanju ciljeva održivog razvoja i obaveza iz evropske agende".

"Upoznao je sagovornicu sa prioritetima nove Vlade, naglasivši da će, pored evropske integracije, aktivnog i kredibilnog NATO članstva i daljeg razvoja dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, u fokusu biti i jačanje učešća u multilateralnim forumima, naglasivši posebno sistem Ujedinjenih nacija", piše u saopštenju.

Paniklova je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom UNDP-a sa Crnom Gorom, ocijenivši da će UNDP nastaviti da bude pouzdan partner u realizaciji projekata koji doprinose ispunjavanju Agende 2030, dodaje se.

"Prioritet naših zajedničkih projekata je da budu komplementarni sa procesom evropske integracije Crne Gore. Želimo da damo doprinos održivom razvoju i podršku u brojnim oblastima institucionalne reforme, kao što su digitalizacija, zelena ekonomija, socijalna zaštita i politike rodne ravnopravnosti“, kazala je Paniklova.

"Sagovornici su razgovarali o nizu tema kojima je istaknuta suštinska saradnja Crne Gore i UNDP-a, te istakli značaj strateškog pristupa daljem jačanju saradnje i unapređenju institucionalne efikasnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: