URA: Dosadašnji rezultati Spajićeve vlade ukazuju na tragikomičnu situaciju

"Sada više nema sumnji, zahvaljujući Spajiću i njegovoj Vladi građani će od prvog januara 2024. godine plaćati skuplju struju, a sigurni smo da će to povećanje implicirati i povećanje cijena svih ostalih proizvoda i usluga"

8861 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Jedna od prvih mjera koja se mogla čuti iz Spajićeve Vlade je povećanje cijene struje, prvo je to najavio ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, a juče i jasno potvrdio direktor Regulatorne agencije za energetiku Igor Telebak, saopštili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Oni su istakli da "dosadašnji rezultati Spajićeve Vlade ukazuju na tragikomičnu situaciju".

Iz GP URA su poručili da "sve što je Spajić najavljivao, poput bankrota Crne Gore, ne dešava se, a sve što nije najavljivao, poput povećanja cijene struje, dešava se".

"Sada više nema sumnji, zahvaljujući Spajiću i njegovoj Vladi građani će od prvog januara 2024. godine plaćati skuplju struju, a sigurni smo da će to povećanje implicirati i povećanje cijena svih ostalih proizvoda i usluga", dodaju oni.

Kazali su da je "zaista poražavajuće da je jedna od prvih mjera nove Vlade udar na budžet građanki i građana povećanjem cijene struje, a to je definitivno nešto zbog čega građani nijesu dali povjerenje Spajiću na izborima, jer takve najave od njega se nijesu mogle čuti u kampanji".

"Takođe, od Spajića u kampanji nijesmo mogli čuti ni da će prodati akcije Elektroprivrede Crne Gore, niti da će zadužiti državu za milijardu eura. Prvu od svojih skrivenih namjera na koje smo ukazivali Spajić već ostvaruje, ostaje da vidimo šta će biti sa druge dvije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: