Formiran predmet povodom slučaja Vladimira Jokića

"Zakonom o izboru odbornika i poslanika, između ostalog, propisano je da pravo da budu birani za odbornika i poslanika imaju državljani Crne Gore. O preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama javnost će biti blagovremeno informisana", saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru
51 pregleda 31 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Privatna arhiva
Vladimir Jokić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.08.2017. 16:31h

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru formiralo je predmet povodom slučaja predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Povodom medijskih navoda da je u vrijeme održavanja lokalnih izbora u Kotoru, došlo do kršenja Zakona o izboru odbornika i poslanika, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru formiran je predmet kako bi se utvrdilo da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Zakonom o izboru odbornika i poslanika, između ostalog, propisano je da pravo da budu birani za odbornika i poslanika imaju državljani Crne Gore. O preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama javnost će biti blagovremeno informisana", saopšteno je iz tužilaštva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 14. avgusta saopštilo je da je Jokić u kotorskoj filijali MUP izjavio da nije srpski državljanin i da je dostavio kopiju potvrde Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojoj se navodi da se ne nalazi u evidenciji državljana Srbije.

Jokić je 6. jula dostavio potvrdu da se ne nalazi u evidenciji državljana Srbije.

Bonus video: