URA: Tražimo proširenje dnevnog reda Skupštine za zakone o PIO i Alimentacionom fondu

"Očekujemo da svi poslanici Skupštine, podrže izmjene zakona o PIO i Alimemtacionom fondu jer je osnovni cilj predloženih izmjena pomoć građanima i djeci u Crnoj Gori", kazali su iz GP URA

7112 pregleda 11 komentar(a)
Predstavnici GP URA, Foto: GP URA
Predstavnici GP URA, Foto: GP URA

Poslanici Građanskog pokreta (GP) URA su za sjednicu Skupštine u ponedjeljak tražili proširenje dnevnog reda kako bi mogle biti usvojene izmjene zakona o PIO i Alimentacionom fondu, saopšteno je iz te partije.

"Predloženim izmjenama Zakona o privremenom izdržavanju djece bi se odblokirao Alimentacioni fond i na taj način bi pomogli djeci koja su žrtva neodgovornih roditelja koji ne uplaću redovovno alimentaciju. Takodje, namjera je i da se pomogne samohranim roditeljima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju GP URA.

Očekujemo da svi poslanici Skupštine, podrže izmjene zakona o PIO i Alimemtacionom fondu, kazali su iz URA-e i dodali da je podrška potrebna jer je osnovni cilj predloženih izmjena pomoć građanima i djeci u Crnoj Gori.

"Podsjećamo da je URA izmjenama Zakona o PIO predložila povoljnije uslove za odlazak u starosnu penziju sa 64 godine starosti i 15 godina radnog staža. Na taj način bi bila prihvaćene inicijative Sindikata, udruženja penzionera i dijela NVO sektora kojima bi i muškarci i žene stekli uslov za penziju sa 64 godine, nakon čega bi sami odlučili da li žele otići u penziju ili nastaviti sa radom", stoji u saopštenju ove partije.

Bonus video: