Spajiću čestitke stigle od premijerki baltičkih zemalja: Snažno podržavamo članstvo Crne Gore u EU

Čestitke stigle iz Letonije, Litvanije i Estonije

3899 pregleda 8 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Povodom izbora 44. Vlade premijeru Milojku Spajiću čestitke su uputile premijerke baltičkih zemalja, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

"Podršku na daljem putu Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU), uz iskrene čestitke na izboru za predsjednika Vlade, uputila je premijerka Litvanije Ingrida Šimonite", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je ona kazala da će članstvo Crne Gore u EU dovesti do prosperiteta i bezbjednosti cijelog Zapadnog Balkana.

"Litvanija se raduje jačanju prijateljskih bilateralnih veza između naše dvije države, stoji u čestitki.

Premijerka Letonije Evika Silina kazala je da je uvjerena "da će odnosi između naših zemalja nastaviti da se razvijaju" na obostrano zadovoljstvo i, kako je kazala, u interesu ujedinjene i prosperitetne Evrope.

"Želim Vam uspjeh i istrajnost u reformskom procesu na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Letonija ce nastaviti sa podrškom evropskoj integraciji Crne Gore i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana", napisala je Silina.

U čestitki premijerke Estonije Kaje Kalas navodi se da Estonija veoma cijeni dobru saradnju naše dvije zemlje, bilatelarnu i multilateralnu kao i savezništvo u okviru NATO.

"Nastavljamo da snažno podržavamo Crnu Goru na njenom evropskom putu uz spremnost da podijelimo svoje iskustvo iz reformskog procesa i pristupa EU", stoji u čestitki estonske premijerke.

Bonus video: