Grupa odbornika SO Bar traži smjenu Jankovića

Oni se pozivaju na Statut doo “Sportsko rekreativni centar – Bar” koji propisuje da postupak za razrješenje Izvršnog direktora može pokrenuti najmanje trećina odbornika Osnivača

5818 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Grupa od 14 opozicionih odbornika Skupštine opštine Bar predala je inicijativu za razrješenje izvršnog direktora DOO “Sportsko-rekreativni centar” Bar Božidara Jankovića.

To je za Radio Bar i Bar Info potvrdio predsjednik Skupštine opštine Branislav Nenezić.

Njihova će inicijativa biće na sjednici u srijedu, kao Prijedlog dopune dnevnog reda .

Inicijativa za razrješenje je upućena, kako se ističe, “nakon izjave u kojem se na krajnje neprimjeren i prijeteći način obratio“ novinaru Zoranu Lekoviću.

“U svijetlu događaja koji su se odigrali prethodnih dana, pažnju medija i cjelokupne javnosti zaokupirala je izjava Izvršnog direktora Sportsko-rekreativnog centra Bar Jankovića, upućena novinaru Javnog servisa RTCG Zoranu Lekoviću, u kojem mu se na krajnje neprimjeren i prijeteći način putem društvenih mreža obraća. Na ovaj sramni postupak, reagovalo je Ministarstvo kulture i medija, Uprava policije kao i razne NVO, čime su ukazali da su ovakve reakcije i izjave neprimjerene, zabrinjavajuće i nedopuštene. A imajući u obzir da takva izjava dolazi od strane funkcionera, dodatan je alarm za hitno postupanje. Član 5 stav 3 Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave (‘Službeni list Crne Gore – opštinski propisi’, br. 028/10 od 17.08.2010), propisuje da tokom svog mandata, ni u obavljanju funkcije, ni u privatnom životu, funkcioner lokalne samouprave (funkcioner lokalne samouprave je svako izabrano, postavljeno i imenovano lice u organima jedinice lokalne samouprave, stručnim i drugim službama, organima javnih službi i drugih organizacija čiji je osnivač opština) neće se ponašati na način koji bi degradirao ugled funkcije koju obavlja“, stoji u inicijativi.

Potpisnici inicijative za razrješenje potenciraju da “izabranim predstavnicima i lokalnim funkcionerima ne priliči da se u javnim istupima koriste pogrdnim i prijetećim kvalifikacijama na račun drugih, jer su to ljudi koji svojim ličnim kvalitetima i moralnim integritetom moraju služiti za primjer svim građanima Bara i Crne Gore”.

Oni se pozivaju na Statut doo “Sportsko rekreativni centar – Bar” koji propisuje da postupak za razrješenje Izvršnog direktora može pokrenuti najmanje trećina odbornika Osnivača.

Bonus video: