Radonjić: Za prezir je mnogo toga što Lekić radi, sad mu je preostalo samo da javno vrijeđa

"Niko u višedecenijskoj političkoj karijeri Miodraga Lekića, a bilo je u toj karijeri i totalitarizma i ratova i drugih užasa, nije zavrijedio da od njega dobije etiketu "antigrađanski", sve do ovoga ljeta i sve do podgoričkog Demosa. I to zašto, zbog osveštanja prostorija?"
75 pregleda 65 komentar(a)
Goran Radonjić, Foto: Demos
Goran Radonjić, Foto: Demos
Ažurirano: 17.08.2017. 14:21h

Nije potrebna velika pronicljivost da bi se shvatilo kako autor saopštenja u kome se nalaze fraze poput "opsesivna akcija javnog diskreditovanja stranke", ili "primarno iz već proklamovanih sredina prijatelja i kumova", može biti samo Miodrag Lekić (predsjednik Demosa - prim aut.), saopštio je danas Goran Radonjić, predsjednik Odbora Glavnog grada Demosa.

"To što on kao potpisnika instalira osobu koja je, između ostalog i zbog nepotizma, sasvim izgubila kredibilitet, a i to što ona prihvata instaliranje, više je za psihološku nego za stilističku analizu. U posljednje vrijeme, nakon potpunog političkog i moralnog kraha, Lekić pokazuje i ambiciju da se i sam bavi psihološkom analizom, mada i to sa tanušnim rezultatima. Ni tu nije potrebno mnogo da bi se sagledalo njegovo stanje. Lajtmotivski izrazi govore sami: "opsesija", "sramno", "žalosno", "prevare", "demagogija", "manipulacija", "groteska", "lider u pokušaju". Još jedan česti Lekićev epitet veoma je znakovit, "kukavičko" - kaže to čovjek koji ne dođe na dvije sjednice Odbora u Podgorici, i izbjegne da se suoči sa članovima. Sad ih javno vrijeđa, a bili su mu dobri kad je trebalo da ga podrže, da rade za njega i da trpe zbog toga i od vlasti i od nekih iz opozicije", istakao je Radonjić.

On je reagovao na raniju izjavu Lucije Đurašković, članice predsjedništva Demosa koja je između ostalog poručila da "Radonjić konkuriše Daniloviću u demagogiji".

Radonjić je dodao da je tipično i to što, još uvijek lider jedne stranke, dojučerašnjim kolegama prigovara što imaju prijatelje, a sam prijatelja nema, kao što nema ni poštovanja za sadašnje novopronađene saborce.

"Niko u višedecenijskoj političkoj karijeri Miodraga Lekića, a bilo je u toj karijeri i totalitarizma i ratova i drugih užasa, nije zavrijedio da od njega dobije etiketu "antigrađanski", sve do ovoga ljeta i sve do podgoričkog Demosa. I to zašto, zbog osveštanja prostorija? Kako se ta fanatična kvazigrađanska osuda slaže sa tim da je za svoju "desnu ruku" postavio predsjednika opštinskog odbora u Danilovgradu, gdje su takođe osveštane prostorije? Da li tu Lekić, sa svojom beznačajnom grupom, osuđuje „glavnog aktera osveštavanja stranačkih kancelarija“? Ne, naravno, i to jeste za prezir, i neoprostivo. Neoprostivo je i nisko to što Lekić providnim insinuacijama pokušava da igra i na nacionalnu kartu, perfidno pominjući nacije i etničku pripadnost", kazao je Radonjić.

On je rekao i da ne prolazi više ništa, kad se jednom izgubi povjerenje, nemoguće ga je ponovo zadobiti.

"Za prezir je mnogo toga što Lekić radi, i zato se sa prezirom opravdano i suočavaju njegovi emisari i on, gdje god pokušaju da utiču na članove Demosa. Sad mu je preostalo samo da javno vrijeđa, sa idejom da, ako je već on propao, propadne i stranka. Neće mu uspjeti ni to, već će Demos biti sve jači i bolji, jer tako je pravedno da bude", zaključio je Radonjić.

Bonus video: