Savović: Demos Danilovgrad ne prihvata odluku bivšeg IO, podrška Lekiću

"OO je zauzeo stav da je neophodna konsolidacija stranke na svim nivoima, i pružio punu podršku aktivnostima Predsjedništva i Predsjednika stranke koji su usmjereni u tom pravcu"
93 pregleda 26 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 17.08.2017. 14:10h

Opštinski odbor (OO) Demos Danilovgrad, na sjednici OO ubjedljivom većinom glasova je zauzeo stav da ne prihvati odluku bivšeg Izvršnog odbora (IO) stranke kojom je zakazana vanredna sjednica skupštine Demosa, saopštio je danas Željko Savović, predsjednik OO Demos Danilovgrad.

"Naime, bivši IO je izašao iz svojih statutarnih ovlašćenja i nezakonito preuzeo ingerencije drugih stranačkih organa. Stoga je navodna vandredna sjednica skupštine Demosa nelegalna i nelegitimna. Shodno izloženom OO Demos Danilovgrad neće određivati poslanike za takvo okupljanje ljudi koji nemaju veze sa Demosom. OO je takođe zauzeo stav da je neophodna konsolidacija stranke na svim nivoima, i pružio punu podršku aktivnostima Predsjedništva i Predsjednika stranke koji su usmjereni u tom pravcu", istakao je Savović.

On je dodao da će se OO Demos Danilovgrad snažno boriti za izvorne političke principe Demosa koji su kako je rekao prepoznati Statutom stranke i zalagati se za održavanje regularne Skupštine Demosa koja će biti zakazana i održana po statutarnim pravilima.

"Odbor je odlučan da će dati podršku predsjedniku Demosa Miodragu Lekiću, a ujedno i snažno dati svoj doprinos za očuvanje stranke", zaključio je Savović.

Bonus video: