Ivanović na sastanku NATO ministara vanjskih poslova u Briselu

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) kazali su da sastanak predstavlja priliku za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse i pune posvećenosti ispunjavanju definisanih ciljeva

2868 pregleda 1 komentar(a)
Ivanović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Ivanović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Crnogorski šef diplomatije Filip Ivanović učestvovaće na sastanku NATO ministara vanjskih poslova, koji će naredna dva dana biti održan u Briselu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) kazali su da sastanak predstavlja priliku za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse i pune posvećenosti ispunjavanju definisanih ciljeva.

Kako su rekli, u Briselu će biti razmotrena pitanja od značaja za evroatlantsku bezbjednost, uz sagledavanje presjeka stanja po pitanju implementacije odluka sa Samita održanog u julu, kao i utvrđeni dalji koraci i prioriteti za sljedeći susret na najvišem nivou.

“Sastanci ministara vanjskih poslova NATO-a su redovni sastanci saveznica koji se održavaju najmanje dva puta godišnje i služe za procjenu rada Alijanse, uključujući i stepen implementacije odluka donesenih na najvišem nivou”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: