Mandić sa ambasadorom Švajcarske: Skupština posvećena ispunjavanju evropskih zahtjeva

Šmid je, afirmišuću činjenicu da je crnogorski parlament nedavno kompletiralao Ustavni sud, izrazio uvjerenje da će uskoro biti postignut konsenzus i u pogledu drugih imenovanja u pravosuđu

3660 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora i Švajcarska imaju imaju tradicionalno dobru i konstruktivnu saradnju, a postoji značajan prostor za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić, na sastanku sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom.

Mandić je, kako je saopštio parlament, uz dobrodošlicu i zahvalnost na čestitki povodom stupanja na funkciju predsjednika Skupštine, sagovornika upoznao sa ključnim prioritetima 28. skupštinskog saziva.

"Tokom razgovora, predsjednik Mandić je upoznao ambasadora Šmida sa aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, naglasivši da je nova parlamentarna većina snažno opredijeljena da sprovođenjem reformi i usvajanjem evropskih standarda ubrza proces integracije Crne Gore u EU. U cilju unapređenja standarda građana u našoj zemlji, predsjednik Mandić je kazao da Skupština Crne Gore posvećeno radi u ispunjavanju evropskih zahtjeva, podijelivši očekivanje da će reformom pravosuđa biti ojačane institucije i povjerenje građana u iste", navodi se u saopštenju.

mandić šmid
foto: Skupština Crne Gore

Šmid je, afirmišuću činjenicu da je crnogorski parlament nedavno kompletiralao Ustavni sud, izrazio uvjerenje da će uskoro biti postignut konsenzus i u pogledu drugih imenovanja u pravosuđu. U tom kontekstu, on je istakao da Švajcarska podržava evropsku integraciju Crne Gore, uz akcenat da usvajanjem evropskih standarda i reformi jačaju institucije u procesu integrisanja naše zemlje u EU.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja i o regionalanim političkim prilikama, uz obostrano uvjerenje da će politički akteri doprinijeti većem stepenu razumijevanja", zaključuje se.

Bonus video: