Predsjedništvo DPS: Spremni smo da damo doprinos kako bi se ispunili uslovi za popis koji će početi 3. decembra

"Demokratska partija socijalista neće tolerisati bilo čije namjere i aktivnosti koje bi imale za cilj jednostrano donošenje odluka koje mogu biti u suprotnosti sa državnim interesima"

41249 pregleda 234 reakcija 91 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je da je na večeras održanoj sjednici, konstatovalo da novo odlaganje popisa predstavlja najbolju potvrdu ispravnosti stava koji su iznijeli jutros, kada su jasno saopštili da još uvijek nijesu ispunjeni svi uslovi za održavanje popisa stanovništva u Crnoj Gori.

"U tom kontekstu, spremni smo da u novom roku damo puni doprinos kako bi se u potpunosti ispunili svi uslovi za održavanje popisa koji će početi 3. decembra, čime bi čitav proces bio inkluzivan, transparentan i koji bi garantovao fer i poštene rezultate. Time bi još jednom pokazali da je dogovor različitih političkih subjekata moguć ali i da Demokratska partija socijalista neće tolerisati bilo čije namjere i aktivnosti koje bi imale za cilj jednostrano donošenje odluka koje mogu biti u suprotnosti sa državnim interesima", kazali su iz DPS.

Prenijer Crne Gore, Milojko Spajić, predložio je DPS-u odlaganje popisa do 3. decembra.

On je to saopštio danas na konferenciji za medije tokom zvanične posjete Opštini Bar.

Bonus video: