PES o odgađanju popisa: Dogovor je bio jedino sredstvo da se spuste tenzije i dobiju precizni podaci

"Jako je važno da popis kao statističko pitanje više ne bude predmet politizacije, a da svi građani kao u svakoj demokratskoj zemlji uzmu participaciju i daju legitimitet ovom procesu", ističe se u saopštenju PES

18798 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
PES, Foto: Evropa sad
PES, Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je večeras da pozdravlja kompromis koji je predsjednik Vlade Milojko Spajić napravio sa opozicijom, kako bi se sprečavanjem bojkota obezbijedio uspjeh realizacije popisa.

Spajić je večeras na konferenciji za medije saopštio da je na elektronskoj sjednici Vlade donijeta odluka da se popis stanovništva odgodi za 3. decembar.

"Ovo je tema koja je dugo opterećivala naše društvo, a dogovor je bio jedino sredstvo da se spuste tenzije i dobiju precizni podaci, koje nakon sprovedene kontrole niko neće osporavati. Jako je važno da popis kao statističko pitanje više ne bude predmet politizacije, a da svi građani kao u svakoj demokratskoj zemlji uzmu participaciju i daju legitimitet ovom procesu", ističe se u saopštenju PES čiji je lider Spajić.

Iz te partije su dodali da se nakon ove teme, stvaraju uslovi da se fokusiramo na pitanja od životnog značaja.

"Nova Vlada i parlamentarna većina koja je posvećena ubrzanju našeg evropskog puta će ubrzo kroz konkretne ekonomske mjere i deblokadu institucija dati pun doprinos da naša zemlja što prije postane punopravna članica EU", zaključuje se u saopštenju PES.

Bonus video: