Šehović: Da se URA pitala, imali bismo bojkot i neuspješan popis

"Dogovor koji je postignut je poraz upravo destruktivnih elemenata, koji više nisu u poziciji da dižu tenzije, ometaju sprovođenje popisa i na kraju osporavaju rezultat", rekao je poslanik PES-a

4040 pregleda 13 komentar(a)
Foto: PES
Foto: PES

Poslanik Pokreta Evropa sad Armen Šehović kazao je da funkcioneri Građanskog pokreta URA, umjesto da podrže inkluzivan pristup nove Vlade, "zbog žala gubitka privilegija i nemogućnosti da troše ogromna sredstva građana na službena putovanja", sada promovišu interes njihovih kolega iz opozicije da popis ne uspije.

"Od početka 43. Vlada kada je URA i njen lider promovisao inkluzivnost i relaksiranost došli smo do toga da ova partija zbog isključivosti i populističke destrukcije ugrozi i usješnost popisa. Da se URA pitala imali bismo bojkot, a time i neuspješan popis, što je nekima i bio cilj od samog početka", saopštio je Šehović.

Kazao je kako je postignuti dogovor "poraz upravo destruktivnih elemenata, koji više nisu u poziciji da dižu tenzije, ometaju sprovođenje popisa i na kraju osporavaju rezultat".

"Konstruktivnim pristupom ćemo i ubuduće rješavati sve nagomilane probleme, a i deblokirati pravosudne institicije, što URA nije uspjela u prethodnom periodu dok je vodila procese. Građani će biti relaksirani, jer poslije popisa, fokus će biti na socio-ekonomske teme i reforme koje će ubrzati naš put u EU", zaključuje Šehović.

Bonus video: