Krapović sa počasnim konzulom u Izraelu: Mirnodopska politika jedini način za prevazilaženje krize

Ministar odbrane razgovarao sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom

1174 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Rinot - Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane/Ivan Vukićević
Sa sastanka Rinot - Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane/Ivan Vukićević

Mirnodopska politika, koja podrazumijeva rješavanje spora putem političkog dijaloga, uz poštovanje međunarodnog humanitarnog prava, treba da predstavlja jedini način prevazilaženje krize na Bliskom istoku, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović.

Kako se navodi iz ovog vladinog resora, on je to rekao tokom sastanka sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom.

"Krapović izrazio žaljenje zbog ljudskih žrtava, naglašavajući važnost rješavanja sukoba diplomatskim putem", dodaju u saopšenju.

Naglasio je da Crna Gora ima odličnu saradnju sa članicama Nato alijanse, ali i da je spremna za jačanje saradnje sa partnerskim zemljama, među kojima, kako kaže, Izrael zauzima značajnu poziciju.

"Tehnološki razvoj Izraela i bliska saradnja sa NATO predstavljaju osnov za dalji razvoj bilateralnih projekata, posebno u oblasti odbrambene industrije", dodao je Krapović.

U vezi sa tim, kako se navodi u saopštenju, Krapović je podsjetio na dinamiku realizacije planiranih nabavki, u skladu sa potpisanim implementacionim sporazumima sa izraelskim kompanijama i naglasio da modernizacijom odbrambenih kapaciteta jačamo interoperabilnost i sposobnost Vojske Crne Gore da odgovori bezbjednosnim izazovima.

Iz Ministarstva odbrane naglašavaju da je Krapović iskazao zadovoljstvo susretom i naglasio značaj sastanka, uzimajući u obzir dosadašnju odbrambenu saradnju Crne Gore i Izraela, kao i aktuelnu bezbjednosnu krizu na Bliskom Istoku

S druge strene, kako piše u saopštenju, Rinot je čestitao Krapoviću na preuzimanju dužnosti i istakao nadu da će se već dobra saradnja Crne Gore i Izraela dodatno unaprijediti u oblastima od obostranog značaja.

"Rinot je informisao ministra Krapovića o planovima dugoročnog finansiranja projekata u Crnoj Gori i uputio poziv ministru Krapoviću da posjeti Izrael, što bi bila prilika za razmatranje novih modaliteta saradnje u oblasti odbrane", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: