Čelanović: SD će prihvatiti inicijativu za obrazovanje Odbora za praćenje inostranog uplitanja u demokratske procese

On je naveo da se svjedoči da demokratske i političke procese koji se odvijaju u Crnoj Gori već određeno vrijeme prati uticaj određenih inostranih faktora, dominantno kroz politički i medijski uticaj

2486 pregleda 5 komentar(a)
Čelanović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Čelanović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate (SD) će prihvatiti inicijativu Centra za demokratsku tranziciju (CDT) za obrazovanje Odbora za praćenje inostranog uplitanja u demokratske procese, najavio je generalni sekretar te partije Miloš Čelanović.

On je naveo da se svjedoči da demokratske i političke procese koji se odvijaju u Crnoj Gori već određeno vrijeme prati uticaj određenih inostranih faktora, dominantno kroz politički i medijski uticaj.

“Stav SD-a prema tom pitanju je jasan, smatramo poželjnim formiranje posebnog skupštinskog radnog tijela koje bi se bavilo pitanjima koja su do sada razmatrana dominantno posredstvom društvenih medija, a podrazumijevaju praćenje uplitanja stranih faktora u demokratske procese, ali i kontrolu rada Vlade na tom polju”, rekao je Čelanović.

Kako je kazao, formiranje odbora bi predstavljalo jasno opredjeljenje Skupštine da institucionalizuje raspravu o važnim pitanjima koja se odnose na inostrana uplitanja u demokratske procese u Crnoj Gori.

Čelanović je dodao da bi se tako spriječili različiti maligni uticaji sa strane, koji za cilj imaju destabilizaciju i narušavanje ustavnog i pravnog poretka.

“Stoga očekujemo da će ta inicijativa dobiti podršku svih političkih subjekata zastupljenih u Skupštini Crne Gore, te da će se u formi predloga akta naći na dnevnom redu, a zatim i biti usvojena”, zaključio je Čelanović.

Bonus video: