DPS Nikšić: Prijavu protiv Kovačevića odbio tužilac čija supruga je dobila posao u Komunalnoj policiji?

"Javnost Nikšića i Crne Gore očekuje hitan odgovor. Ukoliko ga ovim putem ne dobijemo, iskoristićemo sve zakonske mogućnosti da dođemo do odgovora, pa u skladu sa istim preduzeti dalje korake"

13206 pregleda 41 reakcija 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević krajem jula, u Komunalnoj policiji zaposlio suprugu postupajućeg tužioca Dejana Đorojevića, koji je juče odbacio prijavu protiv Kovačevića, saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Oni su naveli da je Kovačević navodno suprugu Dejana Đorojevića zaposlio nakon incidenta zbog kojeg je protiv njega podnesena krivična prijava.

Kovačević je prilikom obilježavanja 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšiću držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne.

"U jučerašnjem obraćanju javnosti, a nakon odluke tužioca Dejana Đorojevića da odbaci prijavu protiv Marka Kovačevića, predsjednik Opštine Nikšić, povodom slučaja srednji prst himni Crne Gore, izjavio je da 'još uvijek postoje oni koji mogu da se odupru pritiscima i odlučuju po pravu i pravdi'", navodi se u saopštenju.

"Da sve ne bi ostalo na neprovjerenim glasinama, a radi objektivnog i pravovremenog informisanja javnosti, tražimo odgovor od načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića na sljedeća pitanja: Da li u Komunalnoj policiji radi supruga tužioca Đorojevića i ako je u organu kojim rukovodite zaposlena gospođa Đorojević, kad je sa pomenutom zaključen Ugovor o radu", piše u saopštenju.

"Javnost Nikšića i Crne Gore očekuje hitan odgovor. Ukoliko ga ovim putem ne dobijemo, iskoristićemo sve zakonske mogućnosti da dođemo do odgovora, pa u skladu sa istim preduzeti dalje korake", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: