PES: Spriječen bojkot, popis sa punim legitimitetom

"Inkluzivni pristup je omogućio da kontrola ovog puta bude veća i od popisa koji je sproveden 2003. i 2011. godine, pa je pitanje bojkota spriječeno, čime je obezbijeđena uspješnost realizacije statističkog pitanja, koje je opterećivalo naše društvo"

4844 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da će popis stanovništva koji je planiran da počne u nedjelju 3. decembra imati puni legitimitet.

"Nakon što je Vlada i parlamentarna većina napravila veliki iskorak i ispunila sve zahtjeve opozicije, kako se ne bi osporavao proces popisa, isti će imati puni legitimitet. Inkluzivni pristup je omogućio da kontrola ovog puta bude veća i od popisa koji je sproveden 2003. i 2011. godine, pa je pitanje bojkota spriječeno, čime je obezbijeđena uspješnost realizacije statističkog pitanja, koje je opterećivalo naše društvo", saopšteno je iz PES-a.

Ističu da iako je od dijela javnosti i određenih političkih subjekata kritikovana odluka 44. Vlade da se odloži popis za mjesec dana, koji je prethodno odlagan dvije godine, da se sada može zaključiti "da je to bila jako mudra i državnička odluka".

Bonus video: