HGI: Građani da se na popisu izjasne po slobodnoj volji

“Neka u danima pred nama građani Crne Gore budu slobodni u izražavanju onoga što jesu, kako bismo dobili što relevantnije rezultate popisa i kako bismo kao društvo pokazali odgovornost”, navodi se u saopštenju

4250 pregleda 4 komentar(a)
HGI, Foto: Hrvatska građanska inicijativa
HGI, Foto: Hrvatska građanska inicijativa

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) pozvala je sve građane da se na Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, koji počinje sjutra, izjasne po slobodnoj volji i u skladu sa svojim identitetskim osjećanjima.

Iz HGI su naveli da su zadovoljni postignutim dogovorom koji je doveo do implementacije zahtjeva opozicije i vijeća manje brojnih naroda.

“Zahvaljujući odgovornom pristupu parlamentarne manjine i vijeća, a uz razumijevanje Vlade koja je imala sluha za na naše kriterije, dobili smo potrebne kontrolne mehanizme popisa i samim tim podigli nivo povjerenje za taj važan proces”, rekli su iz HGI.

Oni su rekli da sve to dobija na značaju ako se uzme u obzir stanje od prije mjesec, kada je bila namjera da se krene u popis bez dovoljnog broja popisivača, instruktora i bez mogućnosti kontrole.

“Neka u danima pred nama građani Crne Gore budu slobodni u izražavanju onoga što jesu, kako bismo dobili što relevantnije rezultate popisa i kako bismo kao društvo pokazali odgovornost”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: