Milena Vuković i Ana Novaković Đurović učestvovale na Kongresu Zelenih Evrope

"URA će nastaviti da pokazuje privrženost zelenoj ideji i da jača saradnju sa našim evropskim partnerima", poručili su iz te partije

5540 pregleda 11 komentar(a)
Foto: URA/Vlada
Foto: URA/Vlada

Građanski pokret URA saopštio je da su potpredsjednica te stranke Milena Vuković i politička direktorica Ana Novaković Đurović, u svojstvu delegata, učestvovale na 38. redovnom Kongresu Zelenih Evrope.

"Na 38. redovnom Kongresu Zelenih Evrope, Građanski pokret URA imao je priliku da ravnopravno sa svim našim evropskim kolegama uzme učešće", navode iz te partije.

Na Kongresu je, kako su kazali, bilo riječi o predstojećim izborima za Evropski parlament, o aktuelnim političkim i bezbjednosnim izazovima i procesu proširenja. Usvojena je i Rezolucija kojom se Zeleni Evrope zalažu za okončanje nasilja u Izraelu i Palestini.

"Zadovoljstvo nam je što smo dio velike zelene porodice i što imamo priliku da učestvujemo u donošenju odluka jedne od najvećih i najperspektivnijih političkih organizacija Evrope. URA će nastaviti da pokazuje privrženost zelenoj ideji i da jača saradnju sa našim evropskim partnerima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: