Mandić: Sukobi u Izraelu i Ukrajini zabrinjavaju cijeli svijet; Vilan: Izrael nije u sukobu sa palestinskim narodom

Predsjednik Skupštine razgovarao sa ambasadorom Izraela u Srbiji na nerezidentnoj osnovi u Crnoj Gori

2271 pregleda 5 komentar(a)
Mandić i Vilan, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić i Vilan, Foto: Skupština Crne Gore

Sukobi u Izraelu i Ukrajini zabrinjavaju cijeli svijet, ali vjerjem da će uskoro biti postignuto najbolje rješenja za dobro svih građana, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Kako navode iz crnogorskog parlamenta, on je to rekao tokom razgovora sa Jahelom Vilanom, ambasadorom Izraela u Srbiji na nerezidentnoj osnovi u Crnoj Gori.

"Vilan je Mandića detaljno upoznao sa situacijom u Izraelu, ističući da je za Izrael poštovanje međunarodnog javnog prava od najvećeg značaja i naglasio da njegova zemlja nije u sukobu sa palestinskim narodom, već sa terorističkom organizacijom Hamas", dodaju iz Skupštine.

Iz parlamenta navode i da je Mandić sagovornika upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u zemlji, ističući da prvi koraci nove parlamentarne većine djeluju ohrabrujuće.

"On je izrazio očekivanje da će za našu zemlju uslijediti period bez političkih tenzija, čemu značajno treba da doprinese dijalog između parlamentarne većine i opozicije", piše u saopštenju.

Dodaju da je Vilan čestitao Mandiću izbor na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore.

"I izrazio je zadovoljstvo povodom današnjeg susreta, uz konstataciju da Izrael smatra Crnu Goru važnim partnerom čemu svjedoči i veliki broj izraelskih turista u Crnoj Gori. Tom prilikom, Mandiću je upućen je i poziv za zvaničnu posjetu Izraelu od strane predsjednika izraelskog Kneseta", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: