Klub poslanika DPS: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Jakšić Stojanović, alarmantno loši rezultati PISA testiranja

"Cilj ove inicijative je da se pravovremeno reaguje, i da se sve institucije angažuju kako bismo u najkraćem roku počeli da radimo na rješavanju problema, omogućili đacima bolje obrazovanje i posljedično, bolji plasman na sljedećem testiranju"

6747 pregleda 40 reakcija 41 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da će inicirati kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović, povodom kako su naveli, situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika.

"Cilj ove inicijative je da se pravovremeno reaguje, i da se sve institucije angažuju kako bismo u najkraćem roku počeli da radimo na rješavanju problema, omogućili đacima bolje obrazovanje i posljedično, bolji plasman na sljedećem testiranju. Juče prezentovani rezultati, najgori od 2012. godine, i slabiji od onih iz 2018. godine, ukazali su na konstantni pad kvaliteta obrazovanja u posljednjih nekoliko godina", ističe se u saopštenju Kluba poslanika DPS.

Oni su dodali da su njihovu inicijativu već podržale partije Socijaldemokrate (SD) i Hrvatska građanska inicijativa (HGI).

"Imajući u vidu da bi stvaranje što boljih uslova za napredak i razvoj naše djece, i obezbjeđivanje pretpostavki za kvalitetniji rad nastavnog kadra, trebalo da bude interes svih predstavnika u Skupštini bez obzira na političku orijentaciju, nadamo se da će ova naša inicijativa biti podržana od svih stranaka u parlamentu", zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika DPS.

Bonus video: