Mandić i Kurtulumuš u Ankari: Crnoj Gori znači činjenica da se Turska snažno zalaže za mir i stabilnost u regionu

"Mandić je istakao da je Crna Gora spremna za nove investicije iz Turske i da posebno raduje činjenica da Turska želi da jača ekonomsku saradnju i dodao da se Crna Gora snažno zalaže za mir u regionima sjeverno i južno od Turske, odnosno u Ukrajini i Gazi", navodi se u saopštenju

3397 pregleda 1 komentar(a)
Mandić i Kurtulumuš na sastanku u Ankari, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić i Kurtulumuš na sastanku u Ankari, Foto: Skupština Crne Gore

Cijeli Balkan pažljivo osluškuje poruke koje stižu iz Ankare i Crnoj Gori mnogo znači činjenica da se Turska snažno zalaže za mir i stabilnost u regionu, kao i što intenzivno radi na ekonomakom razvoju Balkana.

To je kazao predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić na sastanku sa sa predsjednikom Velike narodne Skupštine Turske Numanom Kurtulmušom u Ankari prilikom svoje zvanične posjetetoj zemlji.

"Mandić se prije svega zahvalio Kurtulmušu, kao i grupi prijateljstva Turske i Crne Gore na gostoprimstvu. Istakao je da je Crna Gora relativno skoro dobila parlamentarnu većinu, ali da je jedan od prioriteta da se u najkraćem roku formira grupu prijateljstva sa Republikom Turskom, preko koje bi poslanici mogli da dijele iskustva i stvaraju nova prijateljstva", stoji u saopštenju Odjeljenja za odnose sa javnošću Skupštine

Prije početka zvaničnog dijela sastanka, kako se navodi, dva predsjednika su imala razgovor tête-à-tête.

"Mandić je istakao da je Crna Gora spremna za nove investicije iz Republike Turske i da posebno raduje činjenica da Turska želi da jača ekonomsku saradnju i rekao da se Crna Gora snažno zalaže za mir u regionima sjeverno i južno od Turske, odnosno u Ukrajini i Gazi", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Velike narodne skupštine Turske je iskazao da, kako stoji u saopštenju, mu čini veliku čast i zadovoljstvo ugostiti predsjednika i delegaciju Skupštine Crne Gore.

"Kurtulumuš je istakao da naše dvije države imaju zajedničku istoriju i kulturu, kao i da vjeruje da će sa novom vlašću u Crnoj Gori imati odlične odnose. Akcentovao je da je za Tursku naša država važan saveznik i da će predano raditi na osnaživanju naših bilateralnih odnosa", navodi se.

Predsjednik turskog parlamenta je rekao da je Crna Gora poput zvijezde koja svijetli na Balkanu i, dodaje se, podsjetio na veliku pomoć koju je naša zemlja pružila Turskoj nakon razornog zemljotresa 6. februara ove godine.

"Kurtulumuš je rekao da Crna Gora treba da osnuje grupu prijateljstva sa Turskom, kako bi se naši odnosi dodatno razvijali i kako bi naši poslanici što više sarađivali", navodi se u saopštenju.

Mandić je kazao da je na novoj parlamentarnoj većini odgovornost za budućnost Crne Gore, dodaje se u saopštenju, kao i da će ona uraditi sve da naša zemlja postane što uspješnija.

"Tu se podrazumijeva i izgradnju najboljih odnosa sa Turskom i svim državama poput nje, koje ne postavljaju uslove i pitanja, već iskreno žele da pomognu Crnoj Gori", rekao je Mandić.

Bonus video: