Todorović: DNP neće podržati nijedno imenovanje u bezbjednosnom sektoru, ako nas prije toga ne budu konsultovali

"Naš predsjednik Milan Knežević, u cilju kompromisa u parlamentarnoj većini i održavanja sjednice Skupštine, odustao je od funkcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, ali to ne znači da ćemo mirno posmatrati sve očiglednije najave mogućeg haosa u bezbjednosnom sektoru", rekla je Todorović

9147 pregleda 11 komentar(a)
Todorović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Todorović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Demokratska narodna partija (DNP) kao potpisnica koalicionog sporazuma o formiranju 44. Vlade neće podržati nijedno imenovanje u bezbjednosnom sektoru, ukoliko prije toga njen predsjednik i poslanici ne budu konsultovani u skladu sa sporazumom koji su potpisali predsjednici stranaka parlamentarne većine.

To je kazala Jovana Todorović iz DNP-a.

"Ako bilo ko u Vladi Milojka Spajića smatra da je svako ministarstvo posebni feud u kome će ministar odlučivati na osnovu svojih političkih afiniteta i ličnih relacija sa ljudima koje predlaže na najodgovornije funkcije u bezbjednosnom ili bilo kom drugom sektoru, onda na podršku DNP - a ne može računati", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je njihov predsjednik Milan Knežević, kako se dodaje u saopštenju, u cilju kompromisa u parlamentarnoj većini i održavanja sjednice Skupštine, odustao od funkcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

"Ali to ne znači da ćemo mirno posmatrati sve očiglednije najave mogućeg haosa u bezbjednosnom sektoru. Bilo kakvo postavljanje kadrova koji su u proteklom periodu bili vojnici Zorana Lazovića, Veselina Veljovića, Slavka Stojanovića, i ostalih „junaka" kriminalnih klanova koji su učestvovali u razbijanju mirnih protesta DF - a, smatraćemo direktnim atakom na koalicioni sporazum, i odgovornost za eventualnu krizu preuzeće upravo oni koji iniciraju ovakva rješenja", stoji u saopštenju DNP-a.

Dodali su da ih posebno zabrinjava činjenica da "pojedinci iz bezbjednosno kriminalnog miljea po podgoričkim kafanama kadriraju u bezbjednosnom sektoru kako bi nesmetano nastavili svoje kriminalne aktivnosti, ali se i zaštitili od mogućih istraga".

Sve ovo što posljednjih mjeseci izlazi na površinu kao SKY talog, kazali su iz DNP-a, bezbjednosnog sektora ne može se počistiti, niti demontirati sa ljudima koji su sastavni dio tog taloga.

"I to je jasna poruka svima kojima je stalo do zatvaranja poglavlja 23 i 24, jer u protivnom, poštenije je da vratimo u bezbjednosni sektor Petra Lazovića, Veselina Veljovića, Slavka Stojanovića, Dejana Peruničića, a na čelo Vrhovnog suda Vesnu Medenicu. Ionako su suda ostavili „ neizbrisiv" trag", rekla je Todorović.

Bonus video: