Krapović: Crna Gora ostaje posvećena međunarodnom miru i stabilnosti

Kraopović kazao da će Crna Gora, kao kredibilna NATO članica, ostati posvećena konstantnom pružanju doprinosa međunarodnom miru i stabilnosti, u cilju jačanja kolektivne bezbjednosti

1754 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Crna Gora će, kao kredibilna NATO članica, ostati posvećena konstantnom doprinpšenju međunarodnom miru i stabilnosti, u cilju jačanja kolektivne bezbjednosti, rekao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane (MOD), Krapović se danas sastao sa ambasadorkom Slovenije u Crnoj Gori Bernardom Gradišnik, kao i novoimenovanim izaslanikom odbrane pukovnikom Ivanom Turnšekom.

Krapović je izrazio zadovoljstvo bliskim prijateljskim odnosima Crne Gore i Slovenije, ističući da su brojni uspješno realizovani zajednički projekti u oblasti odbrane doprinijeli ne samo jačanju i modernizaciji kapaciteta vojski, već i snaženju međusobnog povjerenja.

On je kazao da su realizacija više donacija, kao i potpisivanje nekoliko sporazuma u toku godine, dokaz obostrane posvećenosti jačanju odbrambenih resursa, a sve u cilju pružanja adekvatnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove.

“Kraopović je istakao važnost zajedničkog učešća naših vojski u eFP aktivnosti u Letoniji, naglašavajući da će Crna Gora, kao kredibilna NATO članica, ostati posvećena konstantnom pružanju doprinosa međunarodnom miru i stabilnosti, u cilju jačanja kolektivne bezbjednosti”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Gradišnik je istakla zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima na polju odbrambene saradnje dvije zemlje, ali i spremnost za jačanje iste u oblastima od obostranog značaja.

Ona je naglasila da posvećenost održavanju i intenziviranju bilateralnih i multilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje šalju nedvosmislenu poruku o potrebi zajedništva i udruživanja kapaciteta u vremenu sve češćih bezbjednosnih izazova.

Bonus video: