DPS Budva: Frontova vlast u Budvi više nema ni legitimitet da upravlja gradom

"Raspuštanje Opštinskog odbora NSD-a u Budvi i imenovanje novog - privremenog organa ove partije, ogledalo je totalnog raspada nekadašnjeg DF-a u našoj opštini, ali i dokaz da uprkos pokušajima Andrije Mandića da miri zavađene frakcije u stranci, ovaj politički savez više nema većinu u lokalnom parlamentu"

6207 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva saopštio je da je "totalni raspad" Demokratskog fronta u Budvi, dokaz da lokalna vlast više nema većinu i da izbore treba sprovesti što prije.

"Raspuštanje Opštinskog odbora NSD-a u Budvi i imenovanje novog - privremenog organa ove partije, ogledalo je totalnog raspada nekadašnjeg DF-a u našoj opštini, ali i dokaz da uprkos pokušajima Andrije Mandića da miri zavađene frakcije u stranci, ovaj politički savez više nema većinu u lokalnom parlamentu. Osim toga, Frontova vlast u Budvi više nema ni legitimitet da upravlja gradom, i to prije svega zbog činjenice da su za samo osam mjeseci, od lokalnih izbora u oktobru prošle godine do juna mjeseca ove godine, izgubili više od tri hiljade glasova", piše u saopštenju budvanskog DPS-a.

Dodaju da "koliko god ostaci lokalne vlasti u Budvi insistirali na tome da je stanje redovno, i laicima je jasno da se gradom ne može upravljati iz zatvora, kao i da građani ne smiju da budu taoci ničijeg straha od izbora".

"U obavezi smo da ponavljamo da su sumnje kako je predsjednik Opštine Budva povezan sa teškim kriminalnim djelima, pogubne po imidž našeg grada. Ta sramota se mora sprati sa lica Budve, a jedini način da se to uradi su izbori. Zato bi svako dalje odbijanje da se mandat vrati građanima, predstavljalo nečastan i bezobziran odnos prema građanima Budve", zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Budva.

Bonus video: