Abazović: Milović dao obećanje ljudima iz podzemlja; Milović: Dajte čovječe neke dokaze

Svim službenicima državne uprave ću stati u zaštitu kao što sams tao ljudima iz Monstata, tako ću stati i policajcima i šefu SPO-a", rekao je Abazović

48358 pregleda 62 reakcija 53 komentar(a)
Abazović, Foto: Skupština Crne Gore
Abazović, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović optužio je ministra pravde Andreja Milovića (PES) da je dao obećanje ljudima iz podzemlja.

Abazović je to kazao u Skupštini tokom rasprave o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore

On je rekao da staje u zaštitu šefa Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predraga Šukovića.

"To je čovjek na kojeg je pucala crnogorska mafija koji je bio ranjen i udaljen iz službe za vrijeme Veselina Veljovića i vraćen je da pomogne borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Na kraju isporučio je rezultate. Na to mjesto je postavljen na lični zahtjev Vladimira Novovića. Ne ni premijera Crne Gore, ne ni nekoga ko je bio ministar nego je specijalni državni tužilac tražio da Šuković bude na čelu SPO-a. Ja ovo vidim kao pokušaj da se obračunate sa ljudima koji su dali najveći doprinos tome i da ih izložite sjutra da ovi koji izlaze iz zatvora, da ih izložite na ulicu. Svim službenicima državne uprave ću stati u zaštitu kao što sams tao ljudima iz Monstata, tako ću stati i policajcima i šefu SPO-a", rekao je Abazović Miloviću.

On je rekao da staje u zaštitu ljudima koji su se založili da dođe do nekih promjena.

"Zašto su oni Vama trn u oku, jasno se vidi iz Vaše namjere. I ja sam siguran da ćete vi učiniti sve da isporučite ljudima ono što ste obećali. Onim ljudima iz podzemlja što ste dali obećanje. Vi lično, Andrej Milović", rekao je Abazović.

Milović je rekao da je Šukovića za šefa kriminalistike imenovao bivši zamjenik direktora Uprave policije Zoran Lazović.

"Gospodine Abazoviću, te apanaže koje pominjete, mi uzeli od ovoga, ja obećao podzemlju, ja uvijek kažem, dajte čovječe neke dokaze. Vodili ste tri godine bezbjednosni sektor i vodili ga na način na kakav mi ne želimo da vodimo, da pratimo političke oponente i da utičemo na postupke, posebno Do Kvona", rekao je Milović.

Milović
Milovićfoto: Skupština Crne Gore

Vijesti su 8. decembra objavile da između PES i Demokratske Crne Gore tinja sukob oko izbora čelnika u Upravi policije, koji je dodatno produbljen iznenadnim zahtjevom Milovića da se na sjednici Vlade interno raspravlja o stanju u bezjednosnom sektoru.

Prema tim informacijama Vijesti, Milović je pitanje stavljanja te vanredne tačke na dnevni red pokrenuo bez konsultacija i znanja ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića (Demokratska Crna Gora), u čijoj je primarnoj nadležnosti to pitanje.

Izvor Vijesti tvrdio je da je ministar pravde, od partijskog kolege i premijera Milojka Spajića dobio odriješne ruke da u ime PES-a dogovara, ali i traži hitne smjene u vrhu bezbjednosnog sektora.

“Milović je na sjednici Vlade imperativno tražio da sa funkcija hitno odu v.d. direktor Uprave policije Nikola Terzić, šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić”, rekao je sagovornik Vijesti.

Bonus video: