Savjet Muslimana: Neistina je i kršenje zakona da se građani ne mogu izjasniti kao etnički Muslimani

"Pozivamo građane da se ako primjete iste ili slične slučajeve obrate Savjetu Muslimanskog naroda Crne Gore ili opštinskim popisnim komisijama pisanim dokumentom"

5896 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Nacionalni savjet Muslimana Crne Gore
Foto: Nacionalni savjet Muslimana Crne Gore

Notorna je neistina i kršenje zakona da se građani u popisnoj rubrici “nacionalna odnosno etnička pripadnost” ne mogu izjasniti kao etnički Muslimani, saopšteno je iz Nacionalnog savjeta Muslimana Crne Gore.

Oni su, kako se navodi u saopštenju, dobili informacije sa terena da je u pojedinim opštinama građanima sugerisano da se u popisnoj rubrici “nacionalna odnosno etnička pripadnost” ne mogu izjasniti kao etnički Muslimani.

Kazali su da su Muslimani navedeni u preambuli Ustava Crne Gore kao nacionalna manjina ravnopravna sa ostalih pet manje brojnih naroda, i da je to razlog zbog čega već petnaest godina postoji Nacionalni Savjet Muslimana Crne Gore.

"Vjerujemo da je ovo pojedinačni slučaj koji ćemo prijaviti nadležnim organima kako bi oni koji su davali ovakve instrukcije adekvatno snosili posljedice zbog ovog čina. Pozivamo građane da se ako primjete iste ili slične slučajeve obrate Savjetu Muslimanskog naroda Crne Gore ili opštinskim popisnim komisijama pisanim dokumentom". zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: