Šaranović: Potvrđujem i podržavam stavove SDT, Novović će imati presudan uticaj na izbor tima s kojim želi sarađivati

"Ministarstvo unutrašnjih poslova snažno stoji na raspolaganju Specijalnom tužilaštvu i Glavnom specijalnom tužiocu u svim aspektima - bilo da je riječ o kadrovskoj, logističkoj ili tehničkoj podršci. Ova saradnja odražava našu zajedničku posvećenost vladavini prava i efikasnom suzbijanju kriminala"

37307 pregleda 55 reakcija 48 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Kao jedan od onih koji insistira na jačanju pravne države i poštovanju zakonitosti, potvrđujem i podržavam stavove Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koji su utemeljeni na čvrstim zakonskim osnovama, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

SDT je ranije danas, reagujući na jučerašnje izjave ministra pravde Andreja Milovića u parlamentu, koji je kazao da "neće biti u Vladi ako Šuković ostane šef SPO", saopštio da bez saglasnosti glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković "ne može biti raspoređen na drugo radno mjesto ili druge poslove Uprave policije".

Šaranović je istakao da rad i dostignuća tima glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, u koordinaciji s Upravom policije i njenim Specijalnim policijskim odjeljenjem, predstavljaju uzor kako se s "odvažnošću i hrabrošću može i treba boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova snažno stoji na raspolaganju Specijalnom tužilaštvu i Glavnom specijalnom tužiocu u svim aspektima - bilo da je riječ o kadrovskoj, logističkoj ili tehničkoj podršci. Ova saradnja odražava našu zajedničku posvećenost vladavini prava i efikasnom suzbijanju kriminala", navodi se u saopštenju.

"Ističem i posebno naglašavam, da je svako imenovanje, razrješenje ili postavljenje unutar Ministarstva unutrašnjih poslova vođeno isključivo zakonskim principima, uz najviše standarde profesionalizma, stručnosti i etičnosti", kazao je Šaranović.

On je dodao da neće biti mjesta za politički uticaj ili miješanje u ove procese, kako bi se osigurala nepristrasnost i integritet u svim postupanjima MUP-a.

"Gospodin Novović, kao ključna figura u ovom procesu borbe protiv organizovanog kriminala, imaće presudan uticaj na izbor tima s kojim želi sarađivati, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će osigurati sve potrebne resurse za njihov rad. Naša posvećenost transparentnosti, pravdi i efikasnosti ostaje neupitna, kao temelj na kojem gradimo sigurniju i pravedniju budućnost za sve naše građane", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: