Nenezić: Spajić zadaje dvostruki udarac prosvjetnoj zajednici

"Rezultati PISA testiranja su recipročni u odnosu na odnos države prema obrazovnom sistemu i obrazovnim radnicima", poručio je Nenezić

4339 pregleda 6 komentar(a)
Nenezić, Foto: Služba za skupštinske poslove SO Bar
Nenezić, Foto: Služba za skupštinske poslove SO Bar

Predlogom budžeta za 2024. godinu premijer Milojko Spajić zadaje dvostruki udarac prosvjetnoj zajednici, saopštio je danas Branislav nenezić, poslanik Socijaldemokrata Crne Gore.

"Način na koji jedno društvo tretira prosvjetne radnike u velikoj mjeri određuje dalji razvoj i napredak tog istog društva", istakao je Nenezić u saopštenju.

On je dodao da pored toga što neće biti dogovorenog povećanja plata, koje je trebalo da bude rezultat novog Granskog kolektivnog ugovora, jer ih Spajićev budžet ne registruje, prosvjetni radnici koji su radni vijek posvetili edukaciji i vaspitanju crnogorske djece i omladine, imaju samo par desetina eura veće penzije od minimalne koja će se isplaćivati u narednoj godini.

"Rezultati PISA testiranja su recipročni u odnosu na odnos države prema obrazovnom sistemu i obrazovnim radnicima", poručio je Nenezić.

Spajić i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović sastaće se danas predstavnicima Sindikata prosvjete, a tokom sastanka biće riječi o mogućnostima povećanja zarada i troškovima prevoza za prosvjetne radnike.

Prethodno je juče ujutro Sindikat prosvjete, na čijem je čelu Radomir Božović, saopštio da su nezadovoljni činjenicom da u Predlog budžeta za 2024. godinu nije uključeno povećanje zarada zaposlenima u prosvjeti.

Bonus video: