Konatar: Našim predlogom sve penzije bi bile povećane za 153,65, a ispunjava se uslov da je minimalna 450 eura

Poslanik URA-e, Miloš Konatar, kazao je na konferenciji za novinare da smatraju da je povećanje opravdano, ali da bi trebalo da bude jednako za sve

13329 pregleda 79 reakcija 80 komentar(a)
Konatar, Foto: Luka Zeković
Konatar, Foto: Luka Zeković

Građanski pokret URA podnio je inicijativu za izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), u cilju ravnomjernog povećanja penzije svim penzionerima, odnosno jednakim iznosom uvećanja za sve penzionere.

Poslanik URA-e, Miloš Konatar, kazao je na konferenciji za novinare da smatraju da je povećanje opravdano, ali da bi trebalo da bude jednako za sve, javlja TVCG.

On je dodao da se prema modelu koji je predložio Pokret Evropa sad, povećavaju samo minimalne penzije, a ni u tom slučaju se penzije ne povećavaju za isti iznos, prenosi portal RTCG.

"Našim predlogom sve penzije bi bile povećane za 153,65 eura, kako bi svi bili u istom položaju, a ispunjava se i uslov da je minimalna penzija 450 eura", naveo je Konatar.

On je dodao da očekuje podršku za taj predlog.

"Prosječna penzija bi ovim modelom iznosila 580 eura, a troškovi povećanja bi izosili 140 miliona eura", rekao je Konatar.

Bonus video: