I Demos Berane podijeljen: "Lažna saopštenja" i "odbijena kandidatura"

"Članovi koji su bili protiv ukazali su na statutarne norme prema kojima Izvršni odbor nema ovlašćenje da zakazuje Skupštinu, kao ni da donosi odluku o kriterijumima za njeno održavanje"
89 pregleda 0 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 15.08.2017. 14:45h

Opštinski odbor Demos Berane saopštio je da je na sjednici tog tijela odbio "nestatutarni predlog o izboru delegata za privatnu skupštinu u organizaciji pučiste Gorana Danilovića i njegove ekipe".

Kako se navodi u saopštenju OO Demos Berane odbijena je i "nestatutarna kandidatura" Danilovića za predsjednika partije.

"Tako je predsjednik beranskog Demosa Aleksandar Vasilijević sa još četiri člana ostao u manjini, uprkos tome što su pučisti upravo Berane smatrali uzdanicom za svoj poduhvat razbijanja Demosa. Članovi koji su bili protiv ukazali su na statutarne norme prema kojima Izvršni odbor nema ovlašćenje da zakazuje Skupštinu, kao ni da donosi odluku o kriterijumima za njeno održavanje. Iako su toga svjesni, pučisti sa svojim vođom, pod opsesijom da postane prvi čovjek partije, pa makar i hajdučkim metodama, nastavljaju da ignorišu Statut koji su sami sastavljali, ali i ne prezaju od toga da manipulišu i obmanjuju kako crnogorsku javnost tako i članstvo Demosa", navodi se u saopštenju OO Demos Berane.

Ističu da se podrška i "navodna većina kojom mašu" pristalice Danilovića "iz dana u dan se smanjuje, što potvrđuje i sinoćnja sjednica kako u Beranama tako i u Mojkovcu".

"To ih očito ne sprečava da namjerno plasiraju neistinite informacije, jer im istina ne ide na ruku i ometa davno skrojeni plan da podijele i preuzmu Demosa. Beranski odbor će uvijek biti na strani istine i pravde i nastojati da promoviše vrijednosti za koje se zalaže izvorni Demosa", zaključuje se u saopštenju.

Aleksandar Vasilijević, predsjednik OO DEMOS Berane i Milo Pajković, predsjednik IO OO DEMOS Berane saopštili su nakon toga da se radi o lažnom saopštenju potpisanom u ime OO Demos Berane i za to optužili lidera partije Miodraga Lekića.

"To je samo još jedan u nizu dokaza da Lekić grčevito pravi najprljavije poteze ne bi li od Demosa napravio svoju privatnu stranku. Saopštenja OO Demos Berane ne može niko poslati izuzev predsjednika OO i predsjednika IO OO. Naravno, u nemogućnosti da pronađu osobu koja bi stala iza ovih bezočnih laži i podmetanja, izvođači radova okupljeni oko Miodraga Lekića pokušavaju da manipulacijama i medijskim egzibicijama izbjegnu ono što se izbjeći ne može - Vanredna Skupština Demosa zakazana za 27. avgust u Mojkovcu. Beranski Demos će na sjednici koja je zakazana za sjutra veče postupiti kako Statut nalaže i izabrati kandidate za članstvo u Glavnom odboru i poslanike na Skupštini Demosa. Na kraju, pošto Lekić i izvođači radova se nikad nisu ni pojavili u Beranama, ovu njihovu naprasnu želju da rovare po našem odboru tumačićemo kao goli strah Miodraga Lekića od Skupštine 27. avgusta", navodi se u njihovom saopštenju.

Bonus video: