Mašković saslušan u ODT po prijavi "JU Kakaricka Gora": Prijava podnesena sa namjerom da budem zastrašen

"Mašković je pozvao predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović i gradonačelnicu Glavnog grada Oliveru Injac da se nedvosmisleno izjasne o načinu na koji se jedna javna ustanova, odnosno njen direktor odnosi prema odborniku koji samo radi svoj posao", stoji u saopštenju SD-a

2271 pregleda 3 komentar(a)
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Predsjednik kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković danas je po nalogu Osnovnog državnog tužioca (ODT) salušan u Centru bezbjednosti Podgorica po prijavi koju je podnijela JU “Kakaricka gora”, a u vezi sa slučajem zloupotrebe narkotika u toj ustanovi, saopšteno je iz Socijaldeomokrata Crne Gore

“Prije svega, moje interesovanje za pomenutu javnu ustanovu temelji se na Statutu Glavnog grada i Poslovniku Skupštine Glavnog grada. Sa druge strane obavljajući funkciju predsjednika Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada, ozbiljno, odgovorno i profesionalno, nije bilo moguće, a da me ne zabrinu novinski natpisi koji su ukazivali na sve ono što se kasnije ispostavilo kao tačno, odnosno da su štićenici te javne ustanove, unutar iste, konzumirali narkotike”, saopštio je Mašković.

On je istakao da smatra da je ova krivična prijava podnesena sa namjerom da bude zastrašen, te da se na njega pokuša izvršiti pritisak kako se više ne bih bavio nepravilnostima u radu JU “Kakaricka Gora”.

Mašković je kazao, kako se navodi, da cijeni podršku koju su mu na licu mjesta pružile kolege iz opozicije.

„Želim da napomenem da su sve moje aktivnosti vezano za tu javnu ustanovu realizovane u skladu sa važećim pravnim aktima, te smatram da je zloupotreba institucija na ovakav način nedopustiva. Nikada se nije dogodilo da jedan odbornik bude prijavljen nadležnim organima samo zato što se kritički odnosio prema radu neke institucije”, rekao je Mašković.

U saopštenju se dodaje da je on pozvao predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović i gradonačelnicu Glavnog grada Oliveru Injac da se "nedvosmisleno izjasne o načinu na koji se jedna javna ustanova, odnosno njen direktor odnosi prema odborniku koji samo radi svoj posao".

„Na kraju, vjerujem da će ovakvo postupanje direktora JU “Kakaricka gora” biti samo dodatan razlog da koleginice i kolege odbornici glasaju za njegovo razrješenje o kojem će se raspravljati na narednoj sjednici Skupštine Glavnog grada koja je zakazana za 26. decembar”, rekao je Mašković.

Bonus video: