Odbor predložio Iličkovića, Kurgaša i Medojevića za Sudski savjet

Za predložene kandidate biće potrebna dvotrećinska u prvom, odnosno tropetinska većina u drugom krugu glasanja na plenumu

11613 pregleda 30 reakcija 8 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube

Članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu utvrdili su predloge za izbor tri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika - Miodraga Iličkovića, Fikreta Kurgaša i Dražena Medojevića.

Kurgaš je dobio 12 glasova, Iličković devet, Medojević osam, dok je Vukčević imao četiri glasa.

Za predložene kandidate biće potrebna dvotrećinska u prvom, odnosno tropetinska većina u drugom krugu glasanja na plenumu.

Kandidati za člana Sudskog savjeta bili su Danilo Ćupić, Ilija Darmanović, Dragoljub Strugar, Ivan Drobnjak, Miodrag Iličković, Elvis Duraković, Ivan Kadić, Marko Ivanović, Fikret Kurgaš, Dražen Medojević i Miloš Vukčević.

Ivan Vuković (DPS) je rekao da će se za 15 minuta znati da li je tačan spisak koji se pojavio, a na kome su imena kandidata koji su dobili političku podršku za izbor.

“Nije bilo politčkog dijaloga o ovom pitanju. Ovo je loša praksa, bez ikakve konsultacije sa predstavnicima parlamentarne opozicije. Apelujem da prekinemo sa ovom lošom praksom”, rekao je Vuković.

Bonus video: