Dokić ponovo na čelu Vodovoda umjesto u fotelji potpredsjednice opštine Budva

Imenovanjem je praktično objelodanjeno da u nekadašnjem Demokratskom frontu nema saglasja za predlog pritvorenog gradonačelnika Mila Božovića da ona bude imenovana za potpredsjednicu opštine Budva

43306 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Jasna Dokić, Foto: Vuk Lajović
Jasna Dokić, Foto: Vuk Lajović

Odbor direktora budvanskog Vodovoda i kanalizacije zaključio je ugovor o radu sa Jasnom Dokić, koja je, po njihovom mišljenju, bila prvorangirana na javnom konkursu za izbor izvršnog direktora, koji je krajem novembra raspisalo to opštinsko preduzeće.

“Vijesti” su imale uvid u odluku odbora direktora.

Odbor direktora na čijem je čelu Nikola Đurašković odbio je da dostavi odgovore na pitanja koja su im još prije deset dana dostavljena.

Zgrada budvanskog Vodovoda
Zgrada budvanskog Vodovodafoto: Vuk Lajović

Od Odbora direktora koji je sastavljen od predstavnika političkih partije iz redova nekadašnjeg Demokratskog fronta, “Vijesti” su tražile da, imajući u vidu da je riječ o opštinskoj firmi, dostave informaciju ko je konkurisao za mjesto izvršenog direktora, ali i zbog čega je isti taj Odbor direktora od strane inspektora rada novčano kažnjen, kao i Vodovod, nakon što je utvrđeno da je Dokić u prethodnom periodu obavljala funkciju vršiteljke dužnosti izvršne direktorke bez zaključenog ugovora o radu.

Gradski Vodovod je 27. novembra raspisao oglas za zapošljavanje izvršnog direktora ili direktorice. Tu je odluku donio Odbor direktora, u kome prevagu imaju predstavnici nekadašnjeg Demokratskog fronta.Konkurs za izbor novog čelnog čovjeka najznačajnije opštinske firme trajao je svega pet dana. Uslovi da bi se neko prijavio na konkurs bili su da ima visoko stručno obrazovanje, te da poznaje rad na računaru, da ima organizacionu sposobnost

Konkurs je raspisan nakon što je inspektor rada utvrdio da Dokić obavljala poslove vršiteljke dužnosti izvršne direktorice budvanskog Vodovoda bez zaključenog ugovora o radu.

“Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da gđa Jasna Dokić obavlja poslove vršiteljke dužnosti izvršne direktorice bez zaključenog ugovora o radu, zbog čega su subjektu nadzora i odgovornom licu izdati prekršajni nalozi. Istovremeno je ukazano subjektu nadzora da otkloni utvrđenu nepravilnost u ostavljenom roku”, rečeno je nedavno “Vijestima” u Upravi za inspekcijske poslove.

Povodom ukazivanja da se otklone utvrđene nepravilnosti, kako su dodali, postupajuća inspektorka je 5. decembra izvršila kontrolni nadzor.

“Tom prilikom konstatovala da subjekt nadzora nije otklonio nepravilnost, zbog čega će donijeti rješenje kojim se Vodovodu i kanalizaciji Budva nalaže da otkloni nepravilnost. Tokom kontrolnog nadzora, iz Vodovoda je obaviještena inspektorka da je raspisan oglas za izbor izvršnog direktora, kao i da se nakon razmatranja prijava očekuje odluka o izboru”, naveli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Imenovanjem Dokić za izvršnu direktorku na četiri godine, praktično je objelodanjeno da u nekadašnjem Demokratskom frontu nema saglasja da predlog pritvorenog gradonačelnika Mila Božovića da ona bude imenovana za potpredsjednicu opštine, dobije odborničku većinu koalicije na čijem se čelu i dalje formalno nalazi. Time je propao još jedan predlog Božovića, nakon što je prvobitno, istina samo unutarpartijski, kao svoga zamjenika predložio aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Nikolu Jovanovića, koji takođe nije imao glasove neophodnih 17 odbornika.

Interesantno je da se izbor Jasne Dokić dešava sedam dana prije isteka jednomjesečnog roka da se održi nastavak sjednice lokalnog parlamenta, koja je prekinuta 23. novembra, upravo kada se na dnevnom redu našao predlog Božovića da Dokić bude izabrana za potpredsjendicu. U sali tada nije bilo tri odbornika nekadašnjeg Demokratskog fronta, a sjednica je prekinuta i pored postojanja kvoruma, jer su Demokrate ostale u skupštinskoj sali, dok su odbornici koalicije okupljene oko DPS napustili zasjedanje.

To je učinjeno na inicijativu odbornika nekadašnjeg DF-a pod izgovorom da su njihovi odbornici opravdano odsutni, a Jovanović je rekao da će Dokić biti izabrana u nastavku zasjedanja koje će biti održano u roku od mjesec dana, odnosno do 23. decembra.

Jovanović za subotu zakazao nastavak sjednice

Predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović zakazao je za subotu, 23. decembar nastavak sjednice Skupštine opštine na čijem dnevnom redu je izbor potpredsjednice Opštine. Pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović predložio je Dokić za svoju zamjenicu. Sjednica lokalnog parlamenta prekinuta je 23. novembra jer u nastavku zadijedanja u popodnevnim satima u skupštinskoj sali nije bilo tri odbornika nekadašnjeg DF-a, zbog čega i pored činjenice da je bilo kvoruma jer su Demokrate došle na zasijedanje odbornici Božovićeve koalicije zatražile su prekid sjednice, zbog bojazni da predlog za potpredsjednicu ne bi imao neophodnih 17 glasova odbornika.

Bonus video: