Šta se desilo u Mojkovcu: Međusobne optužbe za pokušaj puča u Demosu

152 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.08.2017. 19:50h

Pucčsti u organizaciji bivšeg predsjednika Izvršnog odbora Gorana Danilovića nastavljaju da obmanjuju javnost, ali i članstvo Demosa, saopšteno je iz medijskog tima te partije.

"Nakon neuspjelog pokušaja da na neregularan i hitan postupak odrede delegate za privatnu skupštinu na kojoj bi nestatutarno glavni pučista Goran Danilovic bio izabran za predsjednika Demosa, četiri clana od devet prisutnih članova mojkovačkog odbora Radovan Bulatović, Zdravko Ašanin, Vuk Grdinić i Rada Medojević napustili su sjednicu, protestujući zbog nestatutarnog ponašanja predsjednice. Njihovim izlaskom nije postojao kvorum za nastavak sjednice. To, očito, ne smeta pučistima koji i ovim postupkom pokazuju očajnički pokušaj da preuzmu Demos na bazi manipulacija i obmanjivanja javnosti što se vidi i iz neistinitog saopštenja kojeg su poslali medijima", navode iz medijskog tima.

Na večerašnjoj sjednici Opštinskog odbora Demosa u Mojkovcu, većina članova odbora je podržala održavanje Vanredne Skupštine Demosa za 27. avgust, saopštila je ranije predsjednica tog odbora Ema Pungartnik.

"Iako se predsjednik (Miodrag) Lekić pojavio sa osobama koje do sada nisu nikad viđene u mojkovačkom odboru, pokušao pučistički i manipulacijama da izigra volju većine, nakon što je vidio da je u manjini napustio je sjednicu sa još jednim članom OO", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nakon kraće pauze, sjednica nastavljena i da je OO i donio odluku da predloži za kandidate za Glavni odbor Tatjanu Radević i Danijelu Purić. Predsjednica OO Ema Pungartnik je član po automatizmu.

"Većina članova odbora je takođe predložila da kandidat za predsjednika Demosa na Skupštini 27. avgusta bude Goran Danilović", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: