Milatović potpisao ukaze o proglašenju sporazuma iz Berlinskog procesa

Milatović je rekao da je potvrđen i Sporazum o priznavanju kvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu

3402 pregleda 2 komentar(a)
Milatović, Foto: Predsjednik.me
Milatović, Foto: Predsjednik.me

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović potpisao je ukaze o proglašenju sporazuma iz Berlinskog procesa koji će, kako je rekao, doprinijeti ubrzanju evropskog puta Crne Gore, ali i unapređenju regionalne saradnje.

Milatović je na društvenoj mreži X podsjetio da su sporazumi potvrđeni zakonima koje je Skupština donijela na sjednici od 18. decembra.

On je objasnio da su potvrđeni sporazumi o slobodi kretanja na Zapadnom Balkanu sa ličnom kartom, o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Milatović je rekao da je potvrđen i Sporazum o priznavanju kvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu.

“Sporazumi predstavljaju dio obaveza koje proizilaze iz Berlinskog procesa i njihovo potvrđivanje doprinijeće ubrzanju evropskog puta naše zemlje, ali i unapređenju regionalne saradnje”, naveo je Milatović.

On je dodao da će građani Crne Gore biti u prilici da ostvaruju brojne benefite koji će proisteći iz primjene tih sporazuma.

Bonus video: