Konatar: URA podržava povećanje zarada u javnoj upravi i pravosuđu

On je, na sastanku sa predstavnicima Sindikata javne uprave i pravosuđa Nenadom Rakočevićem i Milanom Ilibašićem, kazao da su poslanici GP URA spremni da amandmanski djeluju na predlog Budžeta za narednu godinu

3043 pregleda 10 komentar(a)
Miloš Konatar i predstavnici Sindikata, Foto: GP URA
Miloš Konatar i predstavnici Sindikata, Foto: GP URA

Građanski pokret URA podržava povećanje zarada zaposlenih u javnoj upravi i pravosuđu i poziva Vladu da poštuje Granski kolektivni ugovor (GKU), poručio je poslanik te partije Miloš Konatar.

On je, na sastanku sa predstavnicima Sindikata javne uprave i pravosuđa Nenadom Rakočevićem i Milanom Ilibašićem, kazao da su poslanici GP URA spremni da amandmanski djeluju na predlog Budžeta za narednu godinu.

"Kojim bi se omogućilo finansiranje povećanja zarada zaposlenih u javnoj upravi i pravosuđu", dodao je Konatar.

Kako je saopšteno iz GP URA, Konatar je poručio da je ta partija spremna da zajedničkim djelovanjem sa Sindikatom unapređuje uslove rada i standard zaposlenih u javnoj upravi i pravosuđu.

Rakočević je, kako se navodi u saopštenju, još jednom pozvao sve poslanike da djelovanjem na Budžet podrže zaposlene u javnoj upravi i pravosuđu i omoguće povećanje zarada, na šta je obavezna i Vlada po GKU koji je potpisan.

Bonus video: