Novi verbalni sukob u Skupštini: Knežević pozivao Vukovića da izađe napolje

Verbalnom sukobu Kneževića i Vukovića, prethodina je polemika poslanika DNP-a sa poslanikom DPS-a Andrijom Nikolićem

47673 pregleda 161 reakcija 99 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

U Skupštini Crne Gore opet je došlo do verbalnog sukoba, ovog puta između poslanika Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Ivana Vukovića

Knežević je pozvao Vukovića "da izađe napolje", nakon čeka je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović dala pauzu.

Verbalnom sukobu Kneževića i Vukovića, prethodina je polemika poslanika DNP-a sa poslanikom DPS-a Andrijom Nikolićem.

"Sugerišem vam da malo bolje pratite što govore pojedini poslanici. Da li je neko lažno svejdočio o tome odlučuje sud", rekao je između ostalog Nikolić obraćajući se Popović.

Na njegove riječi nadovezao se Knežević:

"Jeste i odlučio je Ustavni sud, kad pričaš o tome trebaš da znaš i neću da vas pustim da o tome pričate na način na koji ste naučili, ni ti ni Vuković, ni bilo koji drugi. Ti si mi skidao imunitet, a sad mi izigravaš moralnu gromadu. Pa ćete birati riječi kad bude pričali o meni. I ti i Vuković i ostala kompanija", rekao je Knežević obraćajući se Nikoliću.

Vuković je pitao "koji Vuković", na šta mu je Knežević odgovorio "ti".

Nakon kraće rasprave Knežević je pozvao Vukovića da izađe napolje, nakon čeka je Popović dala pauzu.

Prethodno Knežević je tražio da mu se nikad više poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč ne obraća u bilo kom kontekstu.

"Biću prinuđem iako se radi o osobi ženskog pola, da se sa njom verbalno raspravi na način na koji zaslužuje sve vrijeme. A izbjegavam jer je dama, zbog ovoga doma i onoga što smo prošli u proteklom periodu mi poslanici DF-a zahvaljujući sramnim i lažnim svjedočenjima pojedinim poslanicima DPS-a koji su nam skidali imunitet kao zvjerima, slali nas u zatvore i koji nas sad na to podsjećaju. Ovo je posljednji put da ću da ispratim džentlmenski. Neću koristiti verbalna sredstva da objasnim ulogu dotičke poslanice u suđenju DF-u u Osnovnom sudu kojim je predsjedavala sramna predsjednica Osnovnog suda Željka Jovović koja proslavlja presuđujuće presude liderima i posalnicima DF-a", rekao je Knežević.

Bonus video: