Knežević i Milačić dogovorili saradnju

Izvor "Vijesti" kaže da je cilj "ukrupnjavanje snaga" na dijelu političkog spektra na kom se nalaze DNP i Prava

19275 pregleda 110 reakcija 62 komentar(a)
Knežević, Foto: Facebook
Knežević, Foto: Facebook

Demokratska narodna partija (DNP) Milana Kneževića i Prava Crna Gora (Prava) Marka Milačića, potpisaće sjutra sporazum o budućem zajedničkom djelovanju - saznaju nezvanično "Vijesti".

Sporazum o saradnji parafiraće Knežević i Milačić, nakon čega će u 12 časova, u Skupštini Crne Gore, održati konferenciju za medije.

Izvor "Vijesti" rekao je da je cilj saradnje "ukrupnjavanje snaga" na dijelu političkog spektra na kom se nalaze DNP i Prava.

"Ovo je odgovoran i zreo odnos, jer će godina biti izazovna. Mora se raditi na ukrupnjavanju snaga, dosta je bilo svađa i razmirica", rekao je sagovornik.

Milačić
Milačićfoto: Boris Pejović

DNP ima četiri poslanika u parlamentu, dok je Prava na junskim prijevremenim izborima izgubila parlamentarni status. Ona je na tim izborima bila dio "Narodne koalicije", u kojoj su još bili i Demohrišćanski pokret i Slobodna Crna Gora.

DNP i Prava bili su na izborima 2020. godine dio koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG), koja je porazila Demokratsku partiju socijalista (DPS). DNP je i sada dio koalicije ZBCG, koju još čini Nova srpska demokratija (NSD).

Bonus video: