Milanović sa Ivanovićem: Crna Gora treba što prije da uđe u EU

Iz kancelarije predsjednika Hrvatske saopšteno da je Milanović stava da Crna Gora što je moguće prije treba da uđe u članstvo EU, pogotovo imajući u vidu činjenicu da je već godinama članica NATO-a i saveznik

12112 pregleda 15 komentar(a)
Foto: predsjednik.hr
Foto: predsjednik.hr

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je da da Crna Gora treba što prije da uđe u Evropsku uniju.

To je saopšteno iz kabineta Milanovića koji se danas u Zagrebu sastao sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Filipa Ivanovića koji boravi u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj.

Kako je saopšteno iz kancelarije Milanovića, glavna tema sastanka bile su euvropske integracije i perspektiva ulaska Crne Gore u Evropsku uniju, pri čemu je Milanović ponovio da Crna Gora može da računa na snažnu podršku Hrvatske na putu prema EU.

"Predsjednik Milanović stava je kako Crna Gora što je moguće prije treba da uđe u članstvo EU, pogotovo imajući u vidu činjenicu da je već godinama članica NATO-a i saveznik. Na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dvije države, kao i o bezbjednosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi", piše u saopštenju.

Zoran Milanović, Filip Ivanović
foto: predsjednik.hr

Uz Ivanovića na sastanku su bili opunomoćeni ministar i otpravnik poslova Crne Gore u Hrvatskoj Damir Grbović, v.d. generalnog direktora za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore Aleksandar Drljević i druga sekretarka iz Ambasade Crne Gore u Hrvatskoj Anđela Darmanović.

Uz predsjednika Milanovića sastanku su prisustovovali i ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i evropsku politiku Neven Pelicarić i savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

Bonus video: