Nebojša Rodić postavljen na dužnost ambasadora Srbije u Crnoj Gori

Ukaz objavljen u Službenom glasniku Srbije

13846 pregleda 14 komentar(a)
Rodić, Foto: MSP Srbije
Rodić, Foto: MSP Srbije

Kako je objavljeno u Službenom glasniku Srbije, Nebojša Rodić ukazom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića postavljen je na dužnost ambasadora u Crnoj Gori.

U Službenom glasniku objavljen je "Ukaz o postavljenju na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori".

"Postavlja se Nebojša Rodić na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori. Ovaj ukaz stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u 'Službenom glasniku Republike Srbije'", objavljeno je u Službenom glasniku.

Rodić je stalno zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, sa zvanjem ambasadora, od 2000. godine.

U njegovoj biografiji piše da je skoro cijeli radni vijek proveo je u organima državne uprave. Radio je i na poslovima pomoćnika ministra za informisanje, potom državnog podsekretara.

Navodi se da je u Narodnoj Skupštini Srbije radio na poslovima zamjenika sekretara Skupštine i šefa kabineta predsjednika Skupštine, kao i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Obavljao je dužnost Generalnog sekretara predsjednika Srbije, zatim je do 2013. godine bio direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), kao i član Vlade i ministar odbrane Srbije do aprila 2014. godine.

Već u prvim mjesecima na čelu BIA, suočio se sa aferom prisluškivanja telefona tadašnjeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Listinge telefona Nikolića i Vučića, kako je pisao Istinomer.rs, navodno je tražila Uprava kriminalistčke policije MUP-a Srbije, a što je BIA otkrila i spriječila.

Bonus video: