Mandić - Meken: Borba protiv kriminala i korupcije ključna oblast kojom Crna Gora treba da se bavi

Predsjednik Skupštine razgovarao sa britanskom ambasadorkom

2631 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je ključna oblast kojom Crna Gora treba da se bavi, zaključeno je tokom sastanka predsjednika Skupštine Andrije Mandića i britanske ambasadorke Don Meken u parlamentu.

Mandić je, kako je saopštila Skupština, kazao da je Crna Gora do 2020. godine bila "duboko podijeljeno društvo" i da je politička opcija koju predstavlja "konačno dobila mogućnost da pokaže svoj potencijal".

Kazao je da je, tokom svoje predsjedničke kampanje, "isticao ideje pomirenja i uklanjanja tema koje dijele naše društvo", te da je njegov fokus na pronalaženju "formule za budućnost" Crne Gore. Mandić je dodao da "veoma pažljivo vodi" Skupštinu i da ima "razumijevanje za svaku političku opciju".

"Mandić je apostrofirao da je njegov zadatak da otupi one oštrice koje su postojale u našem društvu i da je pronašao način komunikacije sa političkim opcijama u parlamentu, te da je ključni dokaz toga konsenzus oko ključnih pitanja izbora nedostajućeg sudije Ustavnog suda, Guvernerke Centralne Banke i iskazao uvjerenost da će danas biti izglasani i nedostajući članovi Sudskog savjeta", navodi se u saopštenju.

Mandić je rekao i da je budućnost Crne Gore u "okupljanju oko onih tema koje su važne svima, a to su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomski razvoj i očuvanje porodičnih vrijednosti", te izrazio uvjerenje da će naša zemlja, a posebno Skupština nastaviti dobru saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

Ambasadorka Meken je, kako je saopštila Skupština, pozdravila "važan cilj predsjednika Mandića u pogledu pomirenja".

"Ambasadorka Meken se složila da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije dvije ključne oblasti kojima država treba da se bavi. Meken je takođe pozdravila izjavu predsjednika Mandića u kojoj je zaključio da je u ovih par sedmica više urađeno nego u prethodnih godinu i po dana. Ambasadorka je istakla da je njeno očekivanje nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i da oko ovog pitanja očekuje nastavak saradnje sa Skupštinom Crne Gore, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da postoji jaka parlamentarna većina", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: