Božović: Ne znam ni za kakav dogovor po lokalima i restoranima

“Kao predsjednica kluba odbornika i odbornica NSD-a izričito demantujem da sam član bilo kakvog nezakonitog odbora", rekla je predsjednica kluba odbornika “Milo Božović - Budva na prvom mjestu” Marijana Božović

10609 pregleda 9 komentar(a)
Božović, Foto: Vuk Lajović
Božović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednica kluba odbornika “Milo Božović - Budva na prvom mjestu” Marijana Božović kazala je Vijestima da nije upoznata ni o kakvom današnjem sastanku.

Vijesti su ranije danas objavile da je na sastanku koalicije NSD, DNP, PZP i nezavisnog odbornika Mladena Kažanegre postignut načelan dogovor da se Jasna Dokić kandiduje za potpredsjednicu Opštine Budva.

“Kao predsjednica kluba odbornika i odbornica NSD-a izričito demantujem da sam član bilo kakvog nezakonitog odbora. Ovim putem Vas informišem da se sjednica odbora, u prisutvu predsjednika - in primis, kao ni odbornika, nikada nije zakonski ni desila - niti sam bilo kada dobila poziv za istu kao ni saglasje na potpis o članstvu u odboru”, istakla je ona i dodala:

“Iskoristiću priliku da informišem javnost da nisam konsultovana, a ni prisustvovala danas, navodnom bilo kakvom 'koalicionom' sastanku po lokalima i restoranima već sam uvjek bila dostupna u kancelarijama naše partije i spremna na postizanje dogovora isključivo u korist grada u građana. Nastaviću sa radom u tom duhu jer sam u istom se i podigla, imajući u vidu da mi je djede bio počasni predsjednik partije koje zastupm i borac za života protiv režima koji je tukao i pokušao da uništi naš grad i građane”, naglasila je Božović.

Ističe da nikada “neće podržati kandidaturu člana koji je imao bilo kakvu vezu sa režimom ili je bio član istog”.

“Neću pristati na bilo kakve pritiske niti ucjene već ću na iste uzvratiti čašću i poštenjem.U proteklom periodu javnost je informisana o legitimnim sastancima, koje sam održavala u kancelarima straneke i o kojima postoje izvještaji koji givori o činjenicama da je postignut dogovor o dva podpredsjenika u slučaju da se ne dozvoljava legitimni potpis predsjednika na dokumentaciju. Reći ću da se manipulisalo do te mjere da bi se pristalo na drugi predlog za potpredsjednika. Ponavljam drugi! Sve dalje što građani budu gledali neka prosude i sude sami jer za mene su oni jedino mjerilo dok god sjedim u odborničkoj stolici jer njih predstavljam - nikako funkcionere ustoličene pod velom javnih funkcija", navela je Božović.

Apelovala je na glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da "prekine politički linč i pravično postupi" u slučaju predsjednika Opštine Mila Božovića, da ga pusti da se brani sa slobode i "gradu makne bespoštene lance i zakulisne radnje nauštrb pojedinaca i kojekakvih političkih imaginacija."

"'Kad nema mačke, miševi kolo vode' je gospodinu Novoviću i još nekima očigledno omiljena srpska narodna izreka. ali u pitanju je moj grad i vjerujte mi da ćete snagu naroda osjetiti u narednom periodu! Svojim postupcima i činjenicom da ne postoji spremna optužnica i nakon toliko mjeseci govori da je Budva nečiji 'politički kolač', ali opet vam napominjem, Budva je naš grad i samo su građani ti koji se pitaju! Sva politička tjeranja, od izbora podpredsjenka do predaje vlasti ćete gledati ali daleko od Budve! Uzdravlje i neka je svakome kako čini”, naglasila je Božović.

Bonus video: