Pola novih lica u Glavnom odboru Demokrata

Kongres partije koju predvodi Milan Knežević biće održan danas, a stranke Alekse Bečića sjutra

15351 pregleda 13 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: BORIS PEJOVIC
Aleksa Bečić, Foto: BORIS PEJOVIC

Demokratska Crna Gora će na predstojećem kongresu izabrati polovinu novih lica u Glavnom odboru, dok u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP) neće biti novina, saznaju “Vijesti”.

Kongres DNP-a će biti održan danas u staroj zgradi Vlade, a Demokrata sjutra u Danilovgradu.

Na trećem kongresu DNP-a danas će biti reizabran predsjednik partije Milan Knežević, a biraće se i Glavni odbor.

Milan Knežević
Milan Kneževićfoto: Boris Pejović

Vođstvu DNP-a mandat je istekao krajem prošle, odnosno početkom ove godine. Knežević je na funkciju izabran u decembru 2018, a potpredsjednici DNP-a Dragan Bojović, Maja Vukićević, Jovan Pejović i Aleksandar Dožić u januaru 2019.

Iz te partije “Vijestima” je sredinom jula nezvanično rečeno da kongres nije održan “iz tehničkih razloga”, odnosno zbog održavanja lokalnih, predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

Na današnjem kongresu DNP-a, će, kako je nedavno saopšteno biti 316 predstavnika - delegata, koji su izabrani u opštinskim organima i oblicima organizovanja, a utvrđeni su i predlozi za članove Glavnog odbora, koje će verifikovati Kongres, a opredjeljenje je da Glavni odbor ima 73 člana.

Na kongresu će biti usvojena i posebna Deklaracija, koja će definisati načela djelovanja partije u narednom periodu. Predsjedništvo partije je nedavno konstatovalo da će osnovne programske odrednice partije biti potvrđene i da će DNP i u novonastalim uslovima i dalje raditi na realizaciji svih svojih ključnih programskih opredjeljenja, kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu.

I Demokrate su vođstvu produžili mandat, koji je, po odredbama Statuta, trebalo da traje do kraja maja ove godine, s obzirom na to da je drugi kongres te partije održan 2019. godine. Na sjutrašnjem, trećem kongresu Demokrata će biti reizabran aktuelni predsjednik partije Aleksa Bečić, Glavni odbor, Statutarna komisija i Nadzorni odbor.

“U svim opštinskim organizacijama dosadašnji predsjednik Aleksa Bečić predložen je za novi četvorogodišnji mandat. Glavni odbor i Predsjedništvo utvrdili su jednoglasno na sjednici... sve neophodne akte o kojim će se izjasniti Kongres. Samim tim, jednoglasno je kao kandiat za predsjednika utvrđen Aleksa Bećić, kao i predlog novog sastava Glavnog odbora koji će brojati 125 članova”, saopšteno je nedavno iz Demokrata.

Bonus video: