Premijerski sat: Ovo su pitanja na koja će odgovarati Milojko Spajić

Premijerski sat će se održati 28. decembra

29062 pregleda 74 reakcija 74 komentar(a)
Spajić, Foto: Printscreen YouTube/Spajic 2023
Spajić, Foto: Printscreen YouTube/Spajic 2023
Ažurirano: 25.12.2023. 14:25h

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će 28. decembra odgovarati na pitanja poslanika Skupštine na Premijerskom satu.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitao je "gdje vam je program Evropa sad 2".

"Interes javnosti je da zna zašto ste ih prevarili", naveo je on u obrazloženju.

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović pitao je šta Vlada planira da uradi u narednom periodu kako bi se iskoristili razvojni potencijali, dinamizirao razvoj i stvorili bolji uslovi za život i privređivanje na sjeveru Crne Gore, sa akcentom na opštine u kojima žive Bošnjaci, kao sto su Rožaje, Plav, Gusinje, Petnjica, Berane, Bijelo Polje i Pljevlja.

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović upitao je koje će mjere Vlada, u trajanju svog mandata, preduzeti kako bi spriječila odliv stanovništva?

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović pitala je da li je Vlada sprovela analizu prve faze programa Evropa sad 2 i ako jeste kada će ista biti javno dostupna, a predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović kazao je da ga zanima na koji će se način sprovesti taj program.

Poslanik Socijaldemokrata i predsjednik Skupštine opštine (SO) Bar Branislav nenezić pitao je da li će Vlada i resorno ministarstvo učiniti napore za obnovu pomorske linije Bar-Bari u susret turističkoj sezoni i to kroz davanje pomenute linije na koncesiju i kupovinom trajekta za pomenutu liniju i da li će se preispitati Odluka Skupštine akcionara “Barska plovidba AD" donijetu 27. juna kojom se odobrava kupovina putničkog broda AF “Francesca”.

Bonus video: